mam dziwny przypadek. Piszczy mi pasek od alternatora ale tylko jak włączona jest klima, jak dam na ECO lub wyłącze całkiem to nie piszczy. Wymieniałem już paski wszystkie i po kilku dniach to samo.
czy to wina napinacza, a może sprężarka klimy ciężko się kręci? o co tu chodzi?
Silnik to 1.9tdi AFN
[A6 C5 1.9TDI] piszczy pasek alternatora jak włączona klima
[A6 C5 1.9TDI] piszczy pasek alternatora jak włączona klima
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2009, 22:01 przez DANIO_, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
a wiec kolego po 1 pasek alternatora napędza alternator wspomaganie i wiatrak a do klimy jest oddzielny pasek można go napiąć potrzebujesz krutkiego imbusa 6 i klucz oczkowy bodajże 17 albo 19 i napinasz to z kanału spoko kumpel miał tak samo w passacie cohwile sie meczył i psikał wd 40 na pasek hehe muwie podjec naciągniemy kupił 2 piwka i przy piwku zrobilismy nowy pasek sie zawsze troszke wyciągnie 

audi the best
wymieniałem obydwa paski i nic. Dziwne jest to że jak włącze klimę to piszczy ale ten szeroki pasek od alternatora a nie od klimy i spada ładowanie.
Zapomniałem dodać że tak dzieje się jak jest zimny silnik, wtedy bardzo mocno piszczy a gdy jest rozgrzany silnik do słabo piszczy i to tylko na wolnych obrotach.
Zapomniałem dodać że tak dzieje się jak jest zimny silnik, wtedy bardzo mocno piszczy a gdy jest rozgrzany silnik do słabo piszczy i to tylko na wolnych obrotach.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2003
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mialem problem z piszczacym paskiem i wyszlo na to ze byl za dlugi.
:arrow:link
:arrow:link
Full Led i Full Led Matrix A6Klub.PL / A7Klub.PL