[ AFN 1.9 110 KM] odcina moc przy wyższych obrotach
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
PANOWIE bardzo dziękuję za posty okazało się że mam zapieczone łopatki turbiny-sam rozbierałem przy okazji sciągania głowicy sztanga chodziła mi tylko na 0,5 cm same łopatki były w miarę czyste tylko te ruchome części pod tym pierścieniem były zasyfione-co prawda jeszcze autem niejezdziłem bo do wymiany amorów muszę jeszcze dokupić górne tuleje ale po odpaleniu silnika słychać że auto ładnie wkręca się w obroty-czynność czyszczenia turba bardzo prosta więc polecam robić to we własnym zakresie jest tylko problem z rozdzieleniem jej ale kilkanaście młotków w miejsca gdzie sa śruby pomaga. jeśli zaś chodzi głowicę to była planowana i sprawdzana na szczelność zdjeli ponoć sporo z wymiaru bo 0.35mm uszczelka nominalna-motor pracuje cicho -olej motul. przyczyna wydmuchania to jazda na uszkodzonej pompie wodnej. objawy to w pierwszym momencie zanikające ogrzewanie bardzo delikatny ubytek płynu a w dalszym etapie ogrzewanie tylko na postoju tylko po przegazowaniu do 2000 obr po ruszeniu w drogę znów zanik ogrzewania
dzięki za pomoc-pozdrawiam filmik z czyszczenia turbo rewelacja
dzięki za pomoc-pozdrawiam filmik z czyszczenia turbo rewelacja