Witam wszystkich moja walka nadal trwa z ustalaniem numerów jednakże teraz mam problem z ustaleniem nr pompy wtryskowej z auta mojego wyciągnąłem pompe o numerze
0470506033
059130106L
18686 005
BT 6010
PROSIÂŁBYM O SPRAWDZENIE JAKA POWINNA SIEDZIEC POMPA W MOIM AUCIE
moj vin WAUZZZ4B92N118581
mam 2 inne pompy teraz pytanie czy od 180 km silnika pompa powinna mieć 3 tłoczki tworzące ciśnienie czy 2 od czego to zależy co ma na to wpływ
to włąśnie drugi watek tego tematu czym tak naprawdę rozni sie pompa od 150 km a 180 km do czego odnosi sie literowe oznaczenie na koncu numeru L
[ AKE 2.5 180 KM] numer pompy wtryskowej
-
- Forum Audi A6 / A7
niedawno rozmawiałem z gościem który robi pompy i mi powiedział że robił pompy od 180 konnych i kazda miała 3 tłoczkowy rozdzielacz( tworzacy ciśnienie wewnatrz pompy) mam ta pompe posiada ona oznaczenie 106E i sie zastanawiam jakbym przełożył sterownik z mojej do tej pompy 106E jakby to działało
Gość twierdzi że 3 tłoczkowa tworzy większe ciśnienie i duzo szybciej w związku z tym lepiej zapala???większa moc???mozemy tylko sie domyslać
moja 106L 2 tłoczkowa wczoraj rozbierałem wymieniałem tłok przyśpieszacza troszke juz był delikatnie przytarty przebieg 240 tys książki itp
A powodem sa drgawki na wolych szczególnie jak sie rozgrzewa
a przy delikatnym muśnięciem gazu jak schodzi z obrotów to go zatrzęsie jakby nie pracował na wszystkie
Uprzedzam wtryski mam nowe symbol G 6-otworowe korekcje bliskie 0 hydraulika rok temu kompletna na dzis stan idealny
Zostaje mi pompa jeszcze spróbuje podmienic zawór dawkowania paliwa w pompie moze cos sie zmieni
Kolego Polkus rozbierałeś kiedys swoja pompe
ile tłoczków posiada 
Cin dzieki za sprawdzenie numeru
Gość twierdzi że 3 tłoczkowa tworzy większe ciśnienie i duzo szybciej w związku z tym lepiej zapala???większa moc???mozemy tylko sie domyslać
moja 106L 2 tłoczkowa wczoraj rozbierałem wymieniałem tłok przyśpieszacza troszke juz był delikatnie przytarty przebieg 240 tys książki itp
A powodem sa drgawki na wolych szczególnie jak sie rozgrzewa

Uprzedzam wtryski mam nowe symbol G 6-otworowe korekcje bliskie 0 hydraulika rok temu kompletna na dzis stan idealny
Zostaje mi pompa jeszcze spróbuje podmienic zawór dawkowania paliwa w pompie moze cos sie zmieni
Kolego Polkus rozbierałeś kiedys swoja pompe

Cin dzieki za sprawdzenie numeru

-
- Forum Audi A6 / A7
Nie rozbierałem nigdy pompy bo nie jestem mechanikiem nie znam się na takich rzeczach wiem tylko że moje auto mnie wkurwia, po 20 tys. pasek rozrządu jest wyciągnięty jak łaĂącuch w starej damce... przeskoczył mi dzisiaj chyba rozrząd i auto nie zapala a dwa dni temu odebrałem ze serwisu i nie zdążyłem dojechać do mechanika na wymianę.
ÂŻyczę powodzenia z autem…
ÂŻyczę powodzenia z autem…