[A6 C5 1.9TDI AFN] Nowe Turbo Przeładowuje Pomocy
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 1.9TDI AFN] Nowe Turbo Przeładowuje Pomocy
Witam wszystkich jestem po regeneracji turbiny oraz wymianie węży podciśnieniowych i N75, wszystko fajnie chodziło na ciepłym silniku kręciłem 3500 obrotów i nawet nie nie zakasłał, niestety mineły 3 miesiące i wczoraj jadac pod górkę na 2 biegu do 50km/h przeładowało mi turbinę, co wczesniej sie nie zdażało.
Oczywiście wyłączyłem silnik i włączyłem spowrotem już było ok, dopuki na prostej znowu nie dałem mu troszke wiecej na 2 biegu, jeszcze raz zgasiłem i odpaliłem na nowo teraz dałem mu wiecej na 3 i 4 biegu i to samo, przeładowuje bez przerwy, nie mam pojęcia co może być przyczyną dlatego prosze o pomoc bo moja adelcia już za dużo pieniedzy zaczyna mnie kosztować a skandynawskie warsztaty troche ciągną po kieszeni :-D
Oczywiście wyłączyłem silnik i włączyłem spowrotem już było ok, dopuki na prostej znowu nie dałem mu troszke wiecej na 2 biegu, jeszcze raz zgasiłem i odpaliłem na nowo teraz dałem mu wiecej na 3 i 4 biegu i to samo, przeładowuje bez przerwy, nie mam pojęcia co może być przyczyną dlatego prosze o pomoc bo moja adelcia już za dużo pieniedzy zaczyna mnie kosztować a skandynawskie warsztaty troche ciągną po kieszeni :-D
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
bieniu pisze:Niestety nie mam dostępu do VAG-a dopiero w maju będę miał swojego a dzisiaj jak zaglądałem pod maskę zobaczyłem że pod zaworem N75 znajduje się plastikowa kula, która rusza się na wszystkie strony, może ona coś miesza, nawet nie wiem co to jest :-D
odlacz calkiem n75
jak masz z nim problemy i po klopocie
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Po jakim kłopocie? Bo na pewno to nie rozwiaze problemu przeładowań a na pewno efket będzie taki, że turbo w ogóle nie będzie dawało odczuwalnej mocy czyli będzie SDI wiec odłączenie N75 nic nie da.alukard pisze:
odlacz calkiem n75
U mnie jak spadł wężyk podciśnienia przy N75 to turbo w ogóle nie dawało mocy niezależnie od obrotów wiec odpięcie N75 nic nie da chyba, że miałes na myśli, żeby w ogóle zrobić na stałe totalne SDI :mrgreen:
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
sorrryeneron pisze:Po jakim kłopocie? Bo na pewno to nie rozwiaze problemu przeładowań a na pewno efket będzie taki, że turbo w ogóle nie będzie dawało odczuwalnej mocy czyli będzie SDI wiec odłączenie N75 nic nie da.alukard pisze:
odlacz calkiem n75
U mnie jak spadł wężyk podciśnienia przy N75 to turbo w ogóle nie dawało mocy niezależnie od obrotów wiec odpięcie N75 nic nie da chyba, że miałes na myśli, żeby w ogóle zrobić na stałe totalne SDI :mrgreen:
pomylilo mi sie z egr

ehh moj blad
zeczywiscie jak odlaczysz to bedzie a6 na rope

Re: [A6 C5 1.9TDI AFN] Nowe Turbo Przeładowuje Pomocy
za nisko kreciles .... :mrgreen:bieniu pisze:Witam wszystkich jestem po regeneracji turbiny oraz wymianie węży podciśnieniowych i N75, wszystko fajnie chodziło na ciepłym silniku kręciłem 3500 obrotów i nawet nie nie zakasłał
pewnie kiepsko ktos wyczyscil turbo .. podjedz i kaz poprawic ...
197PS/400Nm - powered by edc-tuning.pl
egr
ja mam w tej chwili inny problem(za małe ciśnienie)po odłączeniu wtyczki elektr.turbina ma dobre ciśnienie do ok.2.5 tyś.
Spróbuj odłączyć wtyczkę tą czarną od n75 może przejdzie w tryb awaryjny i będzie różnica jeśli oczywiście masz czym wykasować błedy...
Spróbuj odłączyć wtyczkę tą czarną od n75 może przejdzie w tryb awaryjny i będzie różnica jeśli oczywiście masz czym wykasować błedy...
mazury