[ AKN 2.5 150 KM] Nie odpala nawet na plaka
[ AKN 2.5 150 KM] Nie odpala nawet na plaka
Witam panowie, wiem że miałem posadzoną pompę przytarty tłoczek i kąt wtrysku nie zawsze chciał się zmieniać ale mniejsza o to auto paliło jeździło po nocy trzeba było trochę dłużej zakręcić. Dziś chciałem odpalić auto a tu nic patrze w przewodzie z filtra do pompy nie ma paliwa zdarzyło mi się już to raz wcześniej. Wyeliminowałem filtr powietrza na pewno nie przez to. Ale odpalił prysnąłem plakiem i auto odpaliło nie zapowietrzał się przez tydzień. Dziś próbowałem odpalać go na plaka i nic delikatnie coś jak by łapał ale nie odpalił rozładowałem tylko aku. Stawiam na nieszczelność pompy wtryskowej bo nic innego już nie przychodzi mi do głowy i tak jest do regeneracji. Ale dlaczego nie odpalił na plaka pompa siadła na amen ? Jeszcze wczoraj normalnie nim jeździłem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Najpierw kolego dobrze go odpowietrz, poluzuj wtryski, az bedzie lecialo paliwo, najlepiej jak bedziesz pompowal paliwo jakąs pompko np. taka gruszka, i wtedy probuj na plaka. Sprawdz czy przeplywomierz jest dobrze podlaczony, mógł paść czujnik polożenia wału
Było:
Audi 80 B3 1.8S 90PS B+G
Jest:
Audi A6 C4 2.5TDI 140PS
Audi 80 B3 1.8S 90PS B+G
Jest:
Audi A6 C4 2.5TDI 140PS
z rozrządem jest wszystko ok dzień wcześniej nim jeździłęm do samego końca aż go zgasiłem po weekendzie naładuję akumulator i spróbuje odpalić go jeszcze raz
[ Dodano: 2012-12-06, 19:51 ]
A to że jak go próbowałem odpalić a było -2 ma jakieś znaczenie ?
[ Dodano: 2012-12-06, 23:47 ]
Ok panowie temat do zamknięcia, odpalił był tak zapowietrzony że jak odkręciłem przelewy na wtryskach i kręciłem z 7 sekund to nawet ropa nie poszła.
[ Dodano: 2012-12-06, 19:51 ]
A to że jak go próbowałem odpalić a było -2 ma jakieś znaczenie ?
[ Dodano: 2012-12-06, 23:47 ]
Ok panowie temat do zamknięcia, odpalił był tak zapowietrzony że jak odkręciłem przelewy na wtryskach i kręciłem z 7 sekund to nawet ropa nie poszła.