[ AFB 2.5 150 KM] napinacz paska wieloklinowego
- Dami1602
- Forum Audi A6 / A7
[ AFB 2.5 150 KM] napinacz paska wieloklinowego
potrzebuje nowy napinacz paska bo tujejka sie wytarla. czy jest dostepny zestaw naprawczy???
Moc jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a turbo podstawą!
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Dami1602
- Forum Audi A6 / A7
a gdzie to kupic pytalem po sklepach motoryzacyjnych i w serwisie. w sklepach nie da rady kupic a serwis oferuje calosc (cala obudowa) za ponad 1000zl...
a drugi problem to lozysko wiskotyczne chodzi dosc glosno i chcialbym je zmienic a serwis znowu oferuje calosc
macie jakies rady
??

a drugi problem to lozysko wiskotyczne chodzi dosc glosno i chcialbym je zmienic a serwis znowu oferuje calosc

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Nieprawda, wszystkie elementy do napinacza mozna kupic w ASO na sztuki (przynajmniej w PL), byc moze też w komplecie jako zestaw ?Dami1602 pisze:a gdzie to kupic pytalem po sklepach motoryzacyjnych i w serwisie. w sklepach nie da rady kupic a serwis oferuje calosc (cala obudowa) za ponad 1000zl...
Nie wiem co masz na mysli pisząc "łozysko wiskotyczne", jesli to w podstawie aluminiowej to faktycznie, przynajmniej teoretycznie jest niewymienne i nie wystepuje jako częsć zamienna. Mozna próbować zastosować jakies inne łożysko (A6C4 chyba ?) ale musisz do tego mieć kumatego slusarza z warsztatem.Dami1602 pisze:a drugi problem to lozysko wiskotyczne chodzi dosc glosno i chcialbym je zmienic a serwis znowu oferuje calosc macie jakies rady![]()
Jesli zas masz na mysli łozysko w samej wiskozie to tylko wymiana wiskozy w całości

Części samochodowe online - Motostacja pl
- Dami1602
- Forum Audi A6 / A7
RomanS pisze:Nie wiem co masz na mysli pisząc "łozysko wiskotyczne", jesli to w podstawie aluminiowej to faktycznie, przynajmniej teoretycznie jest niewymienne i nie wystepuje jako częsć zamienna. Mozna próbować zastosować jakies inne łożysko (A6C4 chyba ?) ale musisz do tego mieć kumatego slusarza z warsztatem.
chodzi mi o lozysko samo lozysko. ja to rozbieralem i wymienialem na CBK 085 MGK to jest lozysko od jakiejs pompy wodnej, ale w tym jest taki problem ze nawet po smarowaniu lozyska ono nie wytrzymuje 3tys km dostaje luzy. to ktore mam aktualnie orginal chuczy.
ja szukalem w koszalinie i w okolicach w serwisach i w sklepach motoryzacyjnych albo nie ma wcale albo calosc... dlaczego????RomanS pisze:Nieprawda, wszystkie elementy do napinacza mozna kupic w ASO na sztuki (przynajmniej w PL), byc moze też w komplecie jako zestaw ?

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No nie wiem dlaczego, ja w zeszłym roku miałem wymieniane łozyskowanie napinacza, wszystkie elementy wg Etki kupione w ASO, tylko sam napinacz (ten amortyzator ze sprezyna kupiono zamiennik bo cena w ASO była wysoka)Dami1602 pisze:ja szukalem w koszalinie i w okolicach w serwisach i w sklepach motoryzacyjnych albo nie ma wcale albo calosc... dlaczego????
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Jak to nie posiadaDami1602 pisze:moze serwis w koszalinie tego nie posiada???

Idziesz do ASO, zamawiasz z Etki części i jak nie maja na magazynie to ściagają ze skąłdu celnego z Poznania. Ja akurat mam to na drugi dzien bo w Poznaniu, to niech będzie że Ty dostaniesz po 2 dniach

Jeżeli część wystepuje w Etce to ASO musi to mieć (pomijam jakieś pojazdy zabytkowe do których już się części nie produkuje a skończyły się zapasy magazynowe).
Mam nadzieję, że pisząc "serwis" masz na mysli ASO ? Bo w innych to faktycznie nie masz co szukać

- Dami1602
- Forum Audi A6 / A7
tak aso aso
vw audi
moze byl jakis ciemny sprzedawca ktory nie wiedzial o czym mowie
trudno... teraz juz mam to zrobione znajowy tokarz zrobil mi to konkretnie i zrobil dodatkowa tulejke calosc kosztowala mnie 160zl mysle to to i tak taniej