Witam
Pacjent A6 c5 1.9 awx mam problem z turbina tylko na 4 biegu przy obrotach 2800~3000 odcina turbinę wywala błąd 17965 - charge pressure control positive deviation p1557 35-00 .
Sztanga chodzie bez oporów zakres pracy na oko 1.5~2cm . W jakich grupach zrobić logi dynamiczne logi robić razem czy każdy osobno.
Dzięki za odpowiedź.
Logi dynamiczne
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Logi dynamiczne
Hejo!
Znalazłeś przyczynę problemu?
U mnie na 3 biegu przy 4k RPM mocno szarpie i odcina turbinę. VCDS zaraz po szarpnięciu zwala winę na pompę wtrysków, a z kolei znajomy, od którego kupiłem auto mówi, że pompa była regenerowana, zresztą jak wszystko inne w tym aucie co się dało zregenerować PRÓCZ właśnie turbiny i mówi mi, że mam oddać turbo do regeneracji i będzie po problemie.
Jednak mój mechanik mówi, że trzeba wymienić nastawnik pompy wtryskowej (nie sprawdzał jej tylko sugeruje się on błędem w VCDS), a znajomy upiera się, że tu chodzi o turbosprężarkę i że mechanik znajomego też stawia właśnie na regeneracje turbo - komu wierzyć?
Znalazłeś przyczynę problemu?
U mnie na 3 biegu przy 4k RPM mocno szarpie i odcina turbinę. VCDS zaraz po szarpnięciu zwala winę na pompę wtrysków, a z kolei znajomy, od którego kupiłem auto mówi, że pompa była regenerowana, zresztą jak wszystko inne w tym aucie co się dało zregenerować PRÓCZ właśnie turbiny i mówi mi, że mam oddać turbo do regeneracji i będzie po problemie.
Jednak mój mechanik mówi, że trzeba wymienić nastawnik pompy wtryskowej (nie sprawdzał jej tylko sugeruje się on błędem w VCDS), a znajomy upiera się, że tu chodzi o turbosprężarkę i że mechanik znajomego też stawia właśnie na regeneracje turbo - komu wierzyć?

- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: Logi dynamiczne
dewol2 nie podajesz żadnych konkretów to jak można tutaj coś wyrokować 
arek u Ciebie błąd świadczyłby o przeładowaniu ale z jakiego powoidu to ja nie wywróżę - trzeba by logi robić.

arek u Ciebie błąd świadczyłby o przeładowaniu ale z jakiego powoidu to ja nie wywróżę - trzeba by logi robić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!