[A6 2,5 tdi] klekocze
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
coś nie tak z tym moim programem bo nie mogę zrobić tych logów.Ale coś będę kombinował w najbliższym czasie z tym ale mam bdb wiadomość.Mianowiceie została znaleziona przyczyna niebieskigo dymu przy odpalaniu oraz nierównej pracy przez chwile- okazało się: świece były sprawdzane ale fajki nie!Dwie fajki były padnięte i to było problemem, poprostu grzały tylko 4 świece.uffffffffff...
Ale z tym klekotaniem problem zostaje nierozwiązany!Czekam na dalsze sugestie ale wiem że logi mogły by pomóc.Chodzi cichutko przez chwile a potem jak się doda gazu to jak traktor zaklekocze i później jest ciszej ale nie tak jak przy odpaleniu.
Coraz bardziej zastanawiamy się na tą wymiana oleju na gęstszy...
Aha jedyne co udało się odczytać to błąd:
550 Regulacja kąta wyprzedzenia wtrysku, Kontrola startu wtrysku
Ps.jeżeli ktoś by miał program vag com to chętnie bym prosił może będzie lepszy...
Doszło coś nowego po odpaleniu jak chwile pochodzi nie chce wejść powyżej 2tyś obrotów, musi się rozgrzać troche bardziej gaz do końca a on do 1800obr i koniec a w 2tyś jest ta granica na której zaczyna chodzic jak traktor.
[ Dodano: 2011-02-06, 18:49 ]
Witam, samochod był u mechanika w większym mieście i podpinali jakieś ustrojstwa do pompy i diagnowa jest taka:
''naprawa korpusu(może ale nie musi) wymiana tłoka przestawiacza i komplet uszczelnień''
tylko teraz zastanawiam się ile to będzie kosztowało.
Ale powiedział że całkowita regeneracja pompy to koszt 1800zł a tu będzie taniej!
Ale z tym klekotaniem problem zostaje nierozwiązany!Czekam na dalsze sugestie ale wiem że logi mogły by pomóc.Chodzi cichutko przez chwile a potem jak się doda gazu to jak traktor zaklekocze i później jest ciszej ale nie tak jak przy odpaleniu.
Coraz bardziej zastanawiamy się na tą wymiana oleju na gęstszy...
Aha jedyne co udało się odczytać to błąd:
550 Regulacja kąta wyprzedzenia wtrysku, Kontrola startu wtrysku
Ps.jeżeli ktoś by miał program vag com to chętnie bym prosił może będzie lepszy...
Doszło coś nowego po odpaleniu jak chwile pochodzi nie chce wejść powyżej 2tyś obrotów, musi się rozgrzać troche bardziej gaz do końca a on do 1800obr i koniec a w 2tyś jest ta granica na której zaczyna chodzic jak traktor.
[ Dodano: 2011-02-06, 18:49 ]
Witam, samochod był u mechanika w większym mieście i podpinali jakieś ustrojstwa do pompy i diagnowa jest taka:
''naprawa korpusu(może ale nie musi) wymiana tłoka przestawiacza i komplet uszczelnień''
tylko teraz zastanawiam się ile to będzie kosztowało.
Ale powiedział że całkowita regeneracja pompy to koszt 1800zł a tu będzie taniej!