Witam, wiecie może czy jest możliwość chipowania samochodu drugi raz?.
Chip jeden zrobiłem u tunera, zapłaciłem 700zł wymienił mi dwa procesory,auto po zabiegu ze 110 km i 235Nm na 137km i 310NM.
Czy jest możliwość dokupienia na allegro chipu np tego:http://allegro.pl/chip-tuning-audi-a6-1 ... 47068.html i czy znów zyskam np 20/25km i np 40Nm ?
[ AFN 1.9 110 KM] Kilka pytań na temat Chipu.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja o tym wiem doskonale. Z tego co sie dowiadywalem z samego softu mozna wyciagnac 150\160km i do zmiany tylko intercooler i dolot. A jestes w stanie opisac co jeszcze bym musial zmienic?.Aktualnie wymienilem:
Wtryski(stare laly)
Nowe węże podcisnienia i turbiny
Nowa kpl glowica(1.5 roku temu)
Turbo okolo 2 lata ma,byla kupiona nowa ze zmienna geometria
Tuner jak sprawdzal stan silnika i turbo, ocenil na bardzo dobry stan,jedynie na co zwrocil uwage to na pierwszy cylinder,ma delikatnie mniejsze cisnienie ale powiedzial ze 4 cylinder wszystko normuje.
Wtryski(stare laly)
Nowe węże podcisnienia i turbiny
Nowa kpl glowica(1.5 roku temu)
Turbo okolo 2 lata ma,byla kupiona nowa ze zmienna geometria
Tuner jak sprawdzal stan silnika i turbo, ocenil na bardzo dobry stan,jedynie na co zwrocil uwage to na pierwszy cylinder,ma delikatnie mniejsze cisnienie ale powiedzial ze 4 cylinder wszystko normuje.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krystian
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Cena dobra, a te pomaiary z hamowni?? czy na oko??-Z Gorzowa ten tuner????makill pisze:Chip jeden zrobiłem u tunera, zapłaciłem 700zł wymienił mi dwa procesory,auto po zabiegu ze 110 km i 235Nm na 137km i 310NM.
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale na jednym cylindrze masz za małe ciśnienie a na drugim za duże i sumując je masz dobre ciśnienie????makill pisze:Tuner jak sprawdzal stan silnika i turbo, ocenil na bardzo dobry stan,jedynie na co zwrocil uwage to na pierwszy cylinder,ma delikatnie mniejsze cisnienie ale powiedzial ze 4 cylinder wszystko normuje.