[A6 C5 1.9] Jest dużo tematów o problemach z temperaturą
Poszedłem za radą kolegów. Dziś fakt że jest tylko -6 ale włączyłem lekkie ogrzewanie (nie auto) i autko bez problemów na mojej standardowej trasie nagrzało się do 90st. Na światłach jak dłużej stałem to spadała do ok. 85st...także już nie wiem czy to termostat czy wcześniej przy -21st i włączonym ogrzewaniu na auto silnik się nie dogrzewał, jak myślicie ?
//Piotrek
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ewentualnie mógł być jeszcze zanieczyszczony płyn do chłodnicy. I jakiś syf nie zamykał do końca termostatu. Może spróbuj parę razy mocno ponaciskać węże od chłodnicy.
A poza tym jak ja miałem uwalony termostat to mi się w końcu też nagrzewał ale po przejechaniu ponad 100km... A co za tym idzie? Spalanie zawsze troszkę większe
A poza tym jak ja miałem uwalony termostat to mi się w końcu też nagrzewał ale po przejechaniu ponad 100km... A co za tym idzie? Spalanie zawsze troszkę większe

A właśnie :-D temperatura jest super od razu różnica na kilku kilometrach już łapie 90st, np: dziś rano było -11 i w drodze do pracy spokojnie złapałem 90st. Wczoraj jechałem na trasie cały czas wskazówka na 90st nawet jak zajechałem na stację zatankować + wypić kawkę to jak wsiadłem to cały czas było 90st, także po problemieK@MiL pisze:No a jak teraz temp? O najważniejszym zapomniałeś

//Piotrek