[ AKN 2.5 150 KM] Jazda z uszkodzoną turbiną
[ AKN 2.5 150 KM] Jazda z uszkodzoną turbiną
Witam, planuję kupić moją wymarzoną A6 i mam już jedną na oku ale sprzedający powiedział mi że turbina jest uszkodzona ale można normalnie jeździć. Czy to prawda? Z tego co widziałem na allegro kosztu turbiny to 700-100zł + robocizna. Ile może kosztować cała robota?
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Moje zdanie jest takie, jeżeli auto warte jest swojej ceny to kupuj, ale raczej nie polecam jeździć z uszkodzoną turbiną, (co sprzedawca ma na myśli mówiąc, że turbina jest uszkodzona?) Jeżeli się posypie podczas jazdy to może narobić bałaganu. Lepiej chuchać na zimne. Przecież nie musisz kupować następnej turbiny oddaj swoją do firmy, która regeneruje takie części. Do regeneracji potrzebna jest obudowa, turbo nie musi być sprawne. Ja oddałem swoją w dwóch połówkach po explozji
podczas jazdy tylko tyle z niej zostało. Zapłaciłem za regeneracje około 18msc. Temu 800 zł gwarancja na 12msc. Bez względu na przebieg. Cena nowej turbiny na alledrogo to pewnie około 3 tyś. 

Re: Jazda z uszkodzoną turbiną
[quote="Kacapek"]Witam, planuję kupić moją wymarzoną A6 i mam już jedną na oku ale sprzedający powiedział mi że turbina jest uszkodzona ale można normalnie jeździć. Czy to prawda? Z tego co widziałem na allegro kosztu turbiny to 700-100zł + robocizna. Ile może kosztować cała robota?[/quote
zbych52
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Kacapek,
Co do sprawdzenia auta to mam propozycję jak będziesz wozem na kanale lub podnośniku to poproś o zdjęcie dolnej osłony silnika i skrzyni biegów będziesz pewny czy są jakieś wycieki oleju i ewentualnie z skąd? Lepiej kupić auto z wyrąbanym np. wahaczem niż skrzynią biegów bez oleju. Tak sądzę.
Powodzenia
Co do sprawdzenia auta to mam propozycję jak będziesz wozem na kanale lub podnośniku to poproś o zdjęcie dolnej osłony silnika i skrzyni biegów będziesz pewny czy są jakieś wycieki oleju i ewentualnie z skąd? Lepiej kupić auto z wyrąbanym np. wahaczem niż skrzynią biegów bez oleju. Tak sądzę.
Powodzenia