Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Jak sprawdzic uzywane wymontowane Turbo ;)

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jarecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

[ A6 C5] Jak sprawdzic uzywane wymontowane Turbo ;)

Post autor: Jarecki » 25 gru 2012, 23:21

Witam !
Mam pytanie :>
Przymiezam sie do kupna uzywanej Turbawki do A6 C5 2.5 TDI GT2052V nr. 059145701 S ;) ogladalem juz jedno i powiem ze wirnik od strony ssacej mialo dosc spory luz :] lopatki juz lekko znaczyly scianke muszli :| wedlug sprzedajacego to tak ma byc ( brak cisnienia i dlatego tak lata <luzik> ) ale jak ostatnio lookalem do mojej turbawki luz byl znacznie mniejszy :) i zero obcierania :)
Na co powinienem zwrocic uwage przy kupnie takiej Turbawki wymontowanej z auta , <mysli> <mysli> wiem ze na alledrogo daja gwarancje rozruchowa ale wiecie jak to jest <milczek> narazie szukam w okolicy , wole nie kupowac z daleka (wysylka) " Kota w worku " <luzik>
Pozdro :)

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 26 gru 2012, 09:44

Jarecki, daj spokój z używką, lepiej już zregeneruj. KUmpel kupił sobie taką używkę, no i miał po silniku jak mu się wirnik w niej rozleciał. Może to sporadyczny wypadek, ale turbina używka , zawsze będzie już dosyć przepracowana.

Awatar użytkownika
Jarecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Jarecki » 26 gru 2012, 12:30

biernik, dziex za info <okok>
moje turbo jest Ok :) chce tylko zmienic na te z literka S podobno lepiej dmucha od dolu :> i dobrze jest je zalozyc przed zmiana programu :)
ps. gdzies kiedys tu na forum czytalem ze masz kogos od Chip-tuningu <mysli> to Ty pisales <mysli>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja