taka kolejność.
Odkręć rurę dolotową powietrza zajrzyj do środka będziesz miał odpowiedź

że co? że tak ma niby byćwojtass pisze:jesli chodzi o te kontrolki to wszystko jest w najlepszym porządku,eneron pisze:Nie mam FISa i po przekręceniu zapłonu zapalają się wszystkie kontrolki łącznie z kontrolką ciśnienia oleju lecz po kilku sek nawet bez odpalania silnika wszystkie kontrolki gasną łącznie z tą od olejutak ma być
:shock: Przecież do silnika wchodzi jakieś 4,0 - 4,5 litra. Przy takim przepale to po co zmieniać olej, przecież niemal cały czas masz świeży. Co 15 tyś zmiana filtra i z powrotem ten sam olej + dolewka.7agan pisze:Od tego czasu dolewam jakies 2 - 3 litry na 15000 tys
No wlasnie.Buczek pisze::shock: Przecież do silnika wchodzi jakieś 4,5 litra. Przy takim przepale to po co zmieniać olej, przecież niemal cały czas masz świeży. Co 15 tyś zmiana filtra i z powrotem ten sam olej.7agan pisze:Od tego czasu dolewam jakies 2 - 3 litry na 15000 tys
ja to wymiekam7agan pisze:No wlasnie.Buczek pisze::shock: Przecież do silnika wchodzi jakieś 4,5 litra. Przy takim przepale to po co zmieniać olej, przecież niemal cały czas masz świeży. Co 15 tyś zmiana filtra i z powrotem ten sam olej.7agan pisze:Od tego czasu dolewam jakies 2 - 3 litry na 15000 tys
Dlatego wymiany robie co 15tys. czyli przy mojej jezdzie co 3 miesiace.
Musze cos z tym zrobic bo jak mu cisne na gaz to przepalony olej czuc w kabinie :lol: .
Ale to wedlug normy producenta czyz nie?
Jak bede w polsce to moze cos z tym zrobie, na razie autko myka codziennie po 200km i poza olejem nie ma problemu.
tak to takie zebaezpieczenie producentaSplawik pisze:Z tą normą brania oleju podaną w instrukcji to nieźle się producent zabezpiecza. U mnie w benzynowej octavii też jest 1l/1000kmlysy65 pisze:mialem pasata b5 tez afn i w instrukcji jest napisane ze na 1000 kil,moze zezrec 1l oleju