[A6 C5 1.9 AFN ] Dziwny problem przy odpalaniu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C5 1.9 AFN ] Dziwny problem przy odpalaniu
Koledzy, może ktoś z was miał podobny problem, albo domyśla się co to może być, a mianowicie zdarzyło mi się podczas odpalania auta że silnik dziwnie zapalił, ciężko jest to opisać, tak jakby złapał lewe obroty pracował dziwnie, a na desce mrugnęła jakaś czerwona kontrolka, ale co to było nie wiem gdy go zgasiłem i ponownie odpaliłem było wszystko ok. Nie zawsze też ale zdarza się, ze podczas zapalania auto odpala z jakimś dziwnym „skokiem „ którego wcześniej nie było dodam ze to nie zawsze się dzieje. Przeszło mi przez głowę że może coś z rozrządem ale jeżdżę już jakiś czas i jest ok. Co o tym myślicie ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
piter, własnie nic nie robione było wszystko było ok i raptem taka dziwna sytuacja może pompa odmawia posłuszeństwa ale to tylko przy rozruchu się dzieje
[ Dodano: 2010-04-02, 08:34 ]
jaka powinna być własnie ta dawka startowa podłącze kompa i sprawdze ale raczej wątpie że coś tu się stało bo nic nie grzebałem

[ Dodano: 2010-04-02, 08:34 ]
piter pisze:Może jest tylko do ustawienia dawka startowa paliwa
jaka powinna być własnie ta dawka startowa podłącze kompa i sprawdze ale raczej wątpie że coś tu się stało bo nic nie grzebałem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
podobno nie trzeba grzebać, żeby się coś samo spieprzyło.wojtass pisze:ale raczej wątpie że coś tu się stało bo nic nie grzebałem
Jak masz kompa to od razu trzeba tam wszystko oblukać, a może samo autko ci powie, co go boli. Czujniki się same psują a efektem jest z reguły utrudniony rozruch lub jego brak.
Napisz co ci komp powiedział.