Zauwazylem dzisiaj w autku dziwny odglos ,mianowicie po przygazowaniu i puszczeniu gazu slychac (dosyc glosno)cos takiego jak wycie sam nie wiem jak to okresli (ziuuuu) w kazdym razie dziwne ,jak zuzyte lozysko .W kazdym razie podobnie.Wam nadzieje ze to nie turbo bo nie kopci oleju tez nie bierze moc jak byla tak jest
[a6 c5 1.9 tdi awx] dziwny odglos silnika
[a6 c5 1.9 tdi awx] dziwny odglos silnika
Witam wszystkich i prosze o rade .
Zauwazylem dzisiaj w autku dziwny odglos ,mianowicie po przygazowaniu i puszczeniu gazu slychac (dosyc glosno)cos takiego jak wycie sam nie wiem jak to okresli (ziuuuu) w kazdym razie dziwne ,jak zuzyte lozysko .W kazdym razie podobnie.Wam nadzieje ze to nie turbo bo nie kopci oleju tez nie bierze moc jak byla tak jest
prosze o sugestie .
Ostatnio zmieniony 20 cze 2009, 14:41 przez pajejek27, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzwdz czy wentylator obraca sie lekko i plynnie przy zimnym silniku, czy nie ma luzu na lozysku. Jesli tu jest wszystko oki to rolki paskow i lozysko na pompie wody. Postaraj sie zlokalizowac skad odglosy dochodza. Macha do gory i wysluchiwac. Moze sie uda konkretniej nakreslic z jakich okolic te odglosy. Mozliwowci jest sporo. A co do paska wieloklinowego to dla wygody dobrze by bylo przedni pas ustawic w pozycji serwisowej bo w przeciwnym razie bedzie bardzo utrudnione manewrowanie narzedziami.