Witam!
Od jakiegos czasu zauważyłem, że gdy porządnie rozgrzeję silnik, t.j. przejadę jakies 100 km. dosyć dynamicznie, i na zewnątrz musi byc ciepło ( w nocy w temp. ok 6-8 stopni to nie wystepuje), to po zatrzymaniu się, silnik pracując na luzie, na wolnych obrotavh, po chwili zaczyna wpadac w dziny rezonans, taki ,że czuć to w kabinie, i drży dźwignia zmiany biegów.
Sprawdzałem pod Vag dawkę, kąt wtrysku i jest ok.
Dwumas wykluczamy bo jest nowy Sachs i nie ma innych objawów.
Nie wiem, czy to jest dobry trop, ale podejrzewam jedna z poduszek pod silnikiem. W dzień jest ciepło, i osprzęt silnika bardziej sie nagrzewa, poducha może straciła olej, robi sie bardziej miekka, i szaleje??
[A6 C5 1.9 Tdi] [AFN 1,9 110 KM] dziwne drgania na rozgrzany
- metronomus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- lightfighter87
- Forum Audi A6 / A7
- metronomus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
aqle nr
Dzisiaj jeżdże cłuy dzień po mieści i troche poza miastem.... gdy na zewnątrz temp. były nie więcej nic 18 stopni, to wszystko było ok, gdy temp była juz 20 i więcej, to na wolnych obrotach autem trzepie....
Czy to nie jest cos od wtrysków??? Ostatnio wymieniałem na 216.
Chce zaznaczyć , że poza tym auto chodzi normalnie, czyli nie ma żadnych drgań, żadnych dziwnych zachowań poza drganiami przy wolnych obrotach, i to przy temp. min 18-19 stopni na zewnątrz.
[ Dodano: 2011-04-19, 20:16 ]
kontrolnie nie polecam wymieniać poduch, gdyz oryginalne Lemfordera kosztują sporo, a podróby dają świetny efekt przenoszenia hałasu i drgań silnika do wnętrza pojazdu.
Dzisiaj jeżdże cłuy dzień po mieści i troche poza miastem.... gdy na zewnątrz temp. były nie więcej nic 18 stopni, to wszystko było ok, gdy temp była juz 20 i więcej, to na wolnych obrotach autem trzepie....
Czy to nie jest cos od wtrysków??? Ostatnio wymieniałem na 216.
Chce zaznaczyć , że poza tym auto chodzi normalnie, czyli nie ma żadnych drgań, żadnych dziwnych zachowań poza drganiami przy wolnych obrotach, i to przy temp. min 18-19 stopni na zewnątrz.
kontrolnie nie polecam wymieniać poduch, gdyz oryginalne Lemfordera kosztują sporo, a podróby dają świetny efekt przenoszenia hałasu i drgań silnika do wnętrza pojazdu.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2011, 18:53 przez metronomus, łącznie zmieniany 1 raz.
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[quote="metronomus"
kontrolnie nie polecam wymieniać poduch, gdyż oryginalne Lemfordera kosztują sporo, a podróby dają świetny efekt przenoszenia hałasu i drgań silnika do wnętrza pojazdu.[/quote]
ÂŚwięte słowa!!
Kiedyś w Mondeo zmieniłem ori poduszki silnika na zamiennik i autem telepało, auto drżało, przy pewnych prędkościach buczało coś, 2 razy byłem na "poluzowaniu" poduszek aby optymalnie się ułożyły i nic to nie dało. Założyłem z powrotem stare poduszki i drgania były duuużo mniejsze a Motorcrafta (ori Ford)cena była kosmos.
Sorry za OT ale to jako przestroga
kontrolnie nie polecam wymieniać poduch, gdyż oryginalne Lemfordera kosztują sporo, a podróby dają świetny efekt przenoszenia hałasu i drgań silnika do wnętrza pojazdu.[/quote]
ÂŚwięte słowa!!
Kiedyś w Mondeo zmieniłem ori poduszki silnika na zamiennik i autem telepało, auto drżało, przy pewnych prędkościach buczało coś, 2 razy byłem na "poluzowaniu" poduszek aby optymalnie się ułożyły i nic to nie dało. Założyłem z powrotem stare poduszki i drgania były duuużo mniejsze a Motorcrafta (ori Ford)cena była kosmos.
Sorry za OT ale to jako przestroga

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2011, 18:51 przez eneron, łącznie zmieniany 1 raz.
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
- metronomus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- metronomus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- metronomus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: