spinacz2100, 5W40 . olej pełny syntetyk ?
[ Dodano: 2011-01-30, 10:22 ]
tez leje pod MXA i nie dolewam miedzy wymianami . leje Castrol EDEG ( full syntetyk ) ale wymiana co 15 tys .
[A6C5 2,5TDI] Dolewka oleju - Castrol?
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dlatego mówe każdy robi jak chce!Ja tylko powiedziałem to co wiem i jak robie!
Wybór należy do autora bo to o to chodzi aby mu pomóc!
A co najważniejsze kumpel mi załatwia olej za pół darmo ale tylko zwykły castrol (diesel:)) wiec wole go wymieniać częściej a wymiana i tak wyjdzie taniej!
Bo 3 wymiany razy 6 litrów wyjdzie taniej niż 2 wymiany edga w normalnej cenie!
A myśle że dla silnika nawet lepiej jak się cześciej wymienia...Ale to już robi każdy według swego uznania!
Wybór należy do autora bo to o to chodzi aby mu pomóc!
A co najważniejsze kumpel mi załatwia olej za pół darmo ale tylko zwykły castrol (diesel:)) wiec wole go wymieniać częściej a wymiana i tak wyjdzie taniej!
Bo 3 wymiany razy 6 litrów wyjdzie taniej niż 2 wymiany edga w normalnej cenie!
A myśle że dla silnika nawet lepiej jak się cześciej wymienia...Ale to już robi każdy według swego uznania!
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, 12:31 przez spinacz2100, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jak ktos chce to moze wymieniac olej co 5 tys . ale po co . lak pełny syntetyk zaleca sie wymiane co 15 tys ( przez tyle zachowuje swoje własciwosci . ale jak masz dojscie do oleju za pół ceny to wymieniaj czesto . tylko po co ? a rozrząd w twoim silniku zalecana wymiana co około 100 tys . ty wymieniasz co 50 tys ? jak masz dojscie do tanszych częsci ? bo jak twierdzisz dla silnika nawet lepiej jak sie czesciej wymienia ? nie mam pojęcia po co bez potrzeby czesciej wymieniac czesci lub materiały jak nie trzeba . Ale kazdy robi jak uważa .spinacz2100 pisze:A myśle że dla silnika nawet lepiej jak się cześciej wymienia...