Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

doładowanie turbo czy prawidłowe ????

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
kobrettti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

doładowanie turbo czy prawidłowe ????

Post autor: kobrettti » 07 gru 2013, 07:52

Witam mam audi a6 2.5 180km w automacie ,po podłączeniu pod obd wifi na programie pokazało moc doładowania w przedziale

w czasie jazdy -1bar-1.4 jak sie depło

czy to prawidłowo szukałem na necie ale nic nie znalazłem odnośnie mocy doładowania ,czy to może sie kończyć turbo,napisze ze w kabinie słychac turbo jak by gdzies z daleka karetka jechała ale nie głośno tylko jak zachodzi z obrotów

[ Dodano: 2013-12-21, 13:54 ]
kobrettti pisze:Witam mam audi a6 2.5 180km w automacie ,po podłączeniu pod obd wifi na programie pokazało moc doładowania w przedziale

w czasie jazdy -1bar-1.4 jak sie depło

czy to prawidłowo szukałem na necie ale nic nie znalazłem odnośnie mocy doładowania ,czy to może sie kończyć turbo,napisze ze w kabinie słychac turbo jak by gdzies z daleka karetka jechała ale nie głośno tylko jak zachodzi z obrotów
Wiec tak może sie komuś przyda ta informacja

Po kapitalnym remoncie silnika {a miał byc tylko rozrząd} doładowanie turbo powinno byc w przedziale 1,8 -do 2,5 bara w zależności od obciążenia {zmienna geometria} jeśli komuś bije mniej niech sprawdzi przewód podciśnienia bo przez to ze miałem lekko nieszczelny uciekło 30 koni :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja