Witam
Poproszę o małą pomoc tzn.
Auto czasem podczas jazdy potrafi się jakby zadławić po czym dalej jedzie normalnie. Nie brak mu mocy, nie pali więcej nie dymi i nic złego się raczej na oko nie dzieje. Dławi się w różnych momentach i sytuacjach.
Dziś podłączyłem VAGA i oto jaki błąd mi wywaliło.
Control Module Part Number: 4B1 907 401 D
Component and/or Version: 2.5l/4VTEDC 0000SG D04
Software Coding: 01012
Work Shop Code: WSC 02325
Additional Info: 00006059 130 106MC318_1.V14728188389
1 Fault Found:
00522 - Engine Coolant Temperature Sensor (G62)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
Innych błędów w silniku nie znalazłem.
cóż to może być aha jak zaczęło się to dziać wymieniłem filtr paliwa i powietrza jednak problem został.
[2.5 TDI AYM] Dławienie się silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Piotruś a może to być wina ABS/ASR to znaczy samoczynnie się załączał na np. dziurze po czym lekko auto przyhamował a następnie puścił, jednak na liczniku nic nie pokazał.
Wnioski swe wysnuwam stąd iż w piątek jak wjeżdżałem na podwórze padł mi czujnik ASR/ESP w lewym przednim kole a wszystkie te objawy o których pisałem nagle znikły.
ciekawe prawda
Wnioski swe wysnuwam stąd iż w piątek jak wjeżdżałem na podwórze padł mi czujnik ASR/ESP w lewym przednim kole a wszystkie te objawy o których pisałem nagle znikły.
ciekawe prawda

odnośnie tego czujnika płynu czy może ktoś mi podać numer katalogowy bo szukam gdzie on się znajduje w komorze silnika i coś nie mogę sobie poradzić i wymyśliłem że pomogę sobie etką 
Jeszcze jedno padł mi czujnik w kole od ASR/ESP to znaczy po przekręceniu kierownicą wyłącza się ABS i ASR. Podłączyłem VAG'a i wyskoczyło czujnik w lewym kole dokładnej nazwy nie pamiętam. Potrzebuje również numer katalogowy bądź nazwę jakąś fachową.
dzięki z góry

Jeszcze jedno padł mi czujnik w kole od ASR/ESP to znaczy po przekręceniu kierownicą wyłącza się ABS i ASR. Podłączyłem VAG'a i wyskoczyło czujnik w lewym kole dokładnej nazwy nie pamiętam. Potrzebuje również numer katalogowy bądź nazwę jakąś fachową.
dzięki z góry