Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6,C5]Czy zamiana silnika w A6 z 2.5 na 1.9 jest możliwa?

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
misiakcello
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6,C5]Czy zamiana silnika w A6 z 2.5 na 1.9 jest możliwa?

Post autor: misiakcello » 16 maja 2009, 21:12

Witam wszystkich. Chiałbym zamienić silnik w moim Audi A6 Avant 2002r. z 2.5 TDI (155 KM) na 1.9 TDI(110 KM). Czy to mozliwe i jesli sie dobrze to zrobi czy nie bedzie ingerencji w inne elementy jak zawieszenie, komputer itp.? Oczywiście skrzynie też należało by zmienić. Jeśli ktoś juz to zrobił to prosze o jakieś wskazówki i porady. Dziekuje
i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 00:57 przez misiakcello, łącznie zmieniany 1 raz.

przemek4net
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Czy zamiana silnika w A6 z 2.5 na 1.9 jest możliwa?

Post autor: przemek4net » 16 maja 2009, 22:32

misiakcello pisze:Chiałbym zamienić silnik w moim Audi A6 Avant 2002r. z 2.5 TDI (155 KM) na 1.9 TDI(110 KM). Czy to mozliwe i jesli sie dobrze to zrobi czy nie bedzie ingerencji w inne elementy jak zawieszenie, komputer itp.?
Jezeli pytasz sie o mozliwosc zostawienia ECU (nie bedzie pasowal) to zakladam, ze za mocno w autach nie siedzisz. Nie wiem co Twojemu silnikowi dolega ale napraw to auto albo je sprzedaj. Opcje swapa takie raczej skresl w przedbiegach.
Pozdrawiam,
Przemek
vw passat 2.5V6TDI TIP: seria->box->chip autoseby->chip wlasny

misiakcello
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6,C5]

Post autor: misiakcello » 17 maja 2009, 10:55

Dziekuje wam za tak szybka reakcje na mojego posta. Po piersze co do mojego silnika to musze wpakować w niego troche pieniedzy tj ok 2-3 tyś. Narazie jeszcze chodzi, i puki jest wszystko ok. moge sprzedać ten silnik wraz ze skrzynią multitronic drozej niż bym zapłacił za 1.9 ze skrzynią. Mam specjalistów którzy by mi zrobili przemianke pewnie i solidnie. Pytanie czy to sie opłaca. Z tego co wstępnie liczyłem wyszedł bym powiedzmy na zero. Noi miał bym niezawodny silnik który pochodził by mi jeszcze troche czasu. Pomijając oszczedność bedzie niestety miał mniej mocy ale na tym mi az tak nie zalezy. Jestem bardzo przywiazany do auta, moze dlatego taka decyzja. Boje sie tylko ze to auto po zmianie bedzie mnie jescze bardziej zaskakiwać "negatywnie oczywiście. Pozdrawiam i czekam na dalsze rady. Moze poprostu go sprzedać(ale szkoda kasy którą w niego juz wpakowałem, a wiadomo ze sprzedac A6 2.5 TDI jest ciezko)... Marcin

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja