Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AFN 1.9 110 KM] Czy po wymianie dwumasu moze auto nie odpa

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Stavros
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFN 1.9 110 KM] Czy po wymianie dwumasu moze auto nie odpa

Post autor: Stavros » 14 kwie 2013, 10:02

Przed wymiana dwumasu silnik palil bez problemu po wymianie silnikiem rzuca a auto nie chce odpalic co moze byc przyczyna? Odrazu pisze ze sam wymienialem dwumas ale wydaje mi sie ze nie popelnilem bledu przy wymianie.

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Re: Czy po wymianie dwumasu moze auto nie odpa

Post autor: Naprawa Audi A6 » 14 kwie 2013, 13:40

Stavros pisze:Przed wymiana dwumasu silnik palil bez problemu po wymianie silnikiem rzuca a auto nie chce odpalic co moze byc przyczyna? Odrazu pisze ze sam wymienialem dwumas ale wydaje mi sie ze nie popelnilem bledu przy wymianie.
Nie odłączyłeś, bądÂź uszkodziłeś jakiegoś czujnika ?? Podłącz VAG i sprawdÂź błędy, bo teraz to tylko wróżenie z fusów...
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 16:29 przez Naprawa Audi A6, łącznie zmieniany 1 raz.

Stavros
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stavros » 14 kwie 2013, 16:24

Niestety mam tylko polskiego vaga i na nim nie wyskakują żeby były jakieś błędy. Wydaje mi się że gdzieś przy składaniu koła zamachowego czyli dwu-masowego popełniłem błąd bo jak zaczynam odpalać auto to silnik ledwo ciągnie tak jakby nie miał siły obrócić i do tego przy tym strasznie nim szarpie. Będę musiał jeszcze raz rozebrać sprzęgło i zobaczyć co się dzieje. :D

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 14 kwie 2013, 16:29

Stavros pisze:Niestety mam tylko polskiego vaga i na nim nie wyskakują żeby były jakieś błędy. Wydaje mi się że gdzieś przy składaniu koła zamachowego czyli dwu-masowego popełniłem błąd bo jak zaczynam odpalać auto to silnik ledwo ciągnie tak jakby nie miał siły obrócić i do tego przy tym strasznie nim szarpie. Będę musiał jeszcze raz rozebrać sprzęgło i zobaczyć co się dzieje. :D
Niestety, ale wychodzi na to, że to jedyna słuszna droga.
Cóż, robiąc to po raz kolejny przynajmniej zwiększy się bagaż doświadczeń <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja