Witam, po uszkodzeniu zderzaka mam problem z czujnikiem ciśnienia doładowania (auto wkręca się max do 3000obr i jest mułowate - usterkę zdiagnozowało aso).
I stąd pytanie? Czy jestem sam w stanie dostać się do tego czujnika bez zdejmowania zderzaka by sprawdzić czy po prostu nie kontaktuje na wtyczce, czy jest uszkodzony?
Cena usług w ASO mnie trochę zmartwiła...
[ AKE 2.5 180 KM] Czujnk ciśnienia doladowania -059 906 051
-
- Forum Audi A6 / A7
viewtopic.php?t=58103
Poczytaj tutaj.
Dziś jak zrzucałem przód to zdaję się, że widziałem ten czujnik (pewny nie jestem) - po lewej stronie za zderzakiem, ale chyba ciężko będzie go wymienić przez zdjęcie reflektora.
Obawiam się, że bez zrzucania zderzaka nie dasz rady...
Jutro jeszcze spojrzę na auto czy to ten czujnik o którym piszesz
Poczytaj tutaj.
Dziś jak zrzucałem przód to zdaję się, że widziałem ten czujnik (pewny nie jestem) - po lewej stronie za zderzakiem, ale chyba ciężko będzie go wymienić przez zdjęcie reflektora.
- jojo001
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja znalazłem coś takiego: MAP sensor locaionDamian_1821 pisze: Dziś jak zrzucałem przód to zdaję się, że widziałem ten czujnik (pewny nie jestem) - po lewej stronie za zderzakiem, ale chyba ciężko będzie go wymienić przez zdjęcie reflektora.
i takiego: link
Rozumiem, że ze zdjęciem reflektora jest niewiele roboty więc może warto sprawdzić.
[ Dodano: 2014-09-13, 21:37 ]
Problem rozwiązany. By dorwać ten czujnik, trzeba wyjąć reflektor. Dostęp jest dobry i bez problemu można czujnik wymienić. Największym utrudnieniem są śruby torx, którymi jest przykręcony reflektor, a szczególnie "trzecia" schowaną na dole, którą trzeba odkręcać z przedłużką poprzez małą dziurę od góry reflektora.
-
- Forum Audi A6 / A7