Cześć,
Kilka dni temu podczas rozpędzania samochodu usłyszałem trzy charakterystyczne dźwięki oraz pojawił się symbol czerwonego wykrzyknika w kółku oraz dwa nawiasy po bokach. Wszystkie paramtery, temperatura oleju, silnika itd. pozostała bez zmian. Po chwili znaczek zniknął i niby wszystko wróciło do nowym ale przy następnym "ostrzejszym" rozpędzaniu, tj. wyprzedzaniu znowu to samo.
Mogę dodać, że tydzieĂą temu pojawiła mi się zółta kontrolka koĂączących się klocków.
W zimę zdarzało się również, że pojawiała się czerwona kontrolka takiego jakby termometru ( ciśnienie oleju? )
Może to ma coś wspólnego.
W każdym razie jeszcze nie podpinałem samochodu do VAGa więc proszę o sugestie co to może być
[ AKE 2.5 180 KM] Czerwony wykrzyknik
-
- Forum Audi A6 / A7
Czerwony wykrzyknik przewaznie pojawia sie przy zbyt niskim poziomie plynu hamulcowego(wiec czym predzej go sprawdz) nie powinno go ubywac, wiec musisz przejrzec caly uklad pod wzgledem jakiegos wycieku, no i grubosci klockow i tarcz hamulcowych(zolta kontrolka). Jesli niemasz kanalu itp to niech ktos naciska Ci ostro na hamulec przy zapalonym silniku, a Ty schyl sie pod auto i zobacz czy przy ktoryms z kol nie cieknie plyn lub poprostu zobacz czy jakies kolo od wewnatrz nie jest uciaprane z plynu
A co do nastepnej czerwonej kontrolki (podobnej jakby do żagla
) to przejzyj poziom plynu chlodniczego
A przy okazji moze wszystkie plyny, kartki przegladowe itp posprawdzaj
Pozdro

A co do nastepnej czerwonej kontrolki (podobnej jakby do żagla

Pozdro