Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AWX 1.9 131 KM] Brak mocy, turbina chodzi jedynie po odcze

Silniki wysokoprężne
dzban
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dzban » 02 sie 2012, 02:06

Ja tu się nastawiłem bardziej gdzie i jak Ci piwko podesłać ; )
Doskonale zdaję sobie sprawę, że u mechaników bym stracił tylko kupę, nerwów i kasy. Wymieniono by mi pół samochodu i może jakimś cudem trafili na usterkę... przynajmniej tak to wygląda u mnie w okolicy.

Pozostaje jeszcze ten problem z odpalaniem. Damy radę to jakoś ogarnąć?

Wystarczy, że zrobię kilka kilometrów i próbuję odpalić to już jest problem. Podczas odpalania kopci na czarno i ma chęć łapać, ale trzeba pomęczyć 10-15sekund.

dzban
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dzban » 17 wrz 2012, 18:30

Sprawdziłem układ paliwowy. Brak oznak powietrza - podczepiałem przezroczysty przewód od przelewu pompy tandemowej i na jej zasilanie.
Podmieniłem czujnik temperatury od strony grodzi bo i tak miałem drugi i za bardzo nie wiem co dalej. Czym bardziej przegonie, rozgrzeję audiczkę tym gorzej odpala. Mogę gasić i odpalać wielokrotnie i ciężko łapie. Od rana albo jak jest lekko rozgrzany jest ok i łapie od muśnięcia kluczykiem za każdym razem.

Porobiłem nowe logi, które załączam
Log (0 - 013)
Log (1 - 023)
Log (2 - 011)
Log (3 - 004)
Log (4 - 018)

BSy
Log (0 - 004)
Log (1 - 003)
Log (2 - 011)

Jestem i będę wam niezmiernie wdzięczny jak rzucicie chociaż okiem na problem

Czujnik temperatury paliwa może być przyczyną problemu? Zauważyłem dzisiaj, że kable mam polutowane i owiniete tasma na wtyczce. Co myślicie? Analizujac stare logi grupa 7 poz 1 wychodzi 76-85 stopni wskazuje czujnik, to ok?

Sprawdzę jeszcze jak będzie się zachowywał po odczepieniu czujnika temperatury cieczy. Wtedy komputer trochę zwariuje i zwiększy dawkę startową prawda? Jeśli będzie ok czyli mam problem z PDkami i wtedy wymiana czy można to jakoś korygować?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja