Witam ziomki problem tkwi w tym iż, auto nie odpalało jak było ciepło i kopciło na niebiesko. mechanik ustalil ze to bedzie kat wtrysku ustawił mi kąt wtrysku. a samochód w dalszym ciagu nie pali na ciepłym musi ostygnąć. Doszedłem do tego ze jezeli odczepie czujnik temperatury chyba to odpala bez problemu. co moze byc przyczyna?
I jeszcze nie chodzi mi tylna wycieraczka :P
Audi a6 2.5 tdi automat problem z odpalaniem, nie da laików
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Jezeli to czujnik temp. szkodzi to po podpieciu vag bedzie blad
Mialem to samo lecz w benzynie (auto zapalalo kiedy chcialo)- wymiana czujnika przyniosla oczekiwany skutek
Na liczniku zadnego komunikatu nie bylo - sa dwa czujniki
Jeden ktory wskazuje temp. na liczniku i drugi ktory podaje wartosc do ecu - mialem zepsuty ten drugi
Mialem to samo lecz w benzynie (auto zapalalo kiedy chcialo)- wymiana czujnika przyniosla oczekiwany skutek

Na liczniku zadnego komunikatu nie bylo - sa dwa czujniki
Jeden ktory wskazuje temp. na liczniku i drugi ktory podaje wartosc do ecu - mialem zepsuty ten drugi
niestety,ale jeżeli czujnik okaże się dobry to są to początki kłopotów z pompą wtryskowąkoko212 pisze:Witam ziomki problem tkwi w tym iż, auto nie odpalało jak było ciepło i kopciło na niebiesko. mechanik ustalil ze to bedzie kat wtrysku ustawił mi kąt wtrysku. a samochód w dalszym ciagu nie pali na ciepłym musi ostygnąć. Doszedłem do tego ze jezeli odczepie czujnik temperatury chyba to odpala bez problemu. co moze byc przyczyna?

no i?ktoś ma przyjechać i naprawić?wystarczy miernik i będziesz wiedział o co chodzikoko212 pisze:I jeszcze nie chodzi mi tylna wycieraczka :P