Witam wszystko bylo ok az do dzis...auto 2.5 v6 automat rok 2000 diesel
nagle przestala chodzic klima poznij temperatura byla 95 stopni pozniej juz 100
klima zaczela chodzic po 2 min nagle jakby cos przeskoczylo i spowrotem zwykly nawiew i tak ciagle nie wiem jak rowniez jest z wentylatorami jak auto chodzilo i mialo ponad 90 stopni kolo chlodnicy sa 2 wentylatory ten prawy chodzil a ten po lewej nie (jak sie otworzy maske jak sie patrzy w dół) chcialem spr vagiem bo posiadam ale nie mam zadnego programu vag-com jakis tgam znalazlem ale nie wykrywa interfejsu tak pisze a port ok prosze o pomoc jak ktos ma program do bry zeby znalesc blad i co moze byc powodem bardzo prosze moj mail wrazie czego na program pozdraiwam i prosze o pomoc mayday_time@wp.pl
Przywitaj sie w odpowiednim dziale
A6 [C5] grzeje sie klima chodzi i nie chodzi
-
- Forum Audi A6 / A7
A6 [C5] grzeje sie klima chodzi i nie chodzi
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, 19:37 przez mayday_time, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
kylo99 to może i ja bym się załapał kucartur@interia.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
A wiec po sprawdzeniu okazalo sie ze klima chodzi tylko wentylator nie chodzi od klimy
.....teraz moze ktos mi powiedziec jak spr podpiety jest bo sprawdzalem ...ktory to nr bezpiecznika jest ..na vagu jak to sprawdzic bo mialem bledy rozne ale skasowalem mam spisane jak bedzie trzeba podam teraz jak sprawdzam nie na bledow moze bezpiecznik ale ktory to pozdrawiam

mayday_time, Też miałem podobne kłopoty z klimą wszyscy mechaniory mówiły że trzeba wymienić wentylator lub sprężarkę a okazało się że klima się wyłączała bo popsuty był czujnik temp. zewnętrznej i podawał błędne info np. -50 st.C., a wszyscy mechanicy mówili mi że to nie ma absolutnie wpływu na działanie klimy.Dopiero jeden mądry mechanik poradził mi żebym to wymienił i będzie ok. bo klima się poprostu nie uruchamia poniżej pewnej temp.Pozdrawiam.
alaska01
-
- Forum Audi A6 / A7
klima cd
..witam ja miałem to samo .. też czujnik klimatyzacji był do naprawy - koszt 150 pln