Cześć,
Mam a6 C5 2,5TDI AKN 2001 Tiptronic, 320 tys przebiegu znam poprzedniego właścicela a samochód mam 10 lat więc przebieg prawdziwy. Zawsze olej zmieniany 10-15 tys, zmieniany olej w skrzyni, czyszczona odma itd. Rozrządy przed terminem. Wychuchany od nowości w eksploatacji.
Tiptronic chodzi jak laser.
Przez te lata jedyne co to raz robiłem pompę, reszta to pierdoły jak w każdym samochodzie: klocki tarcze zawieszenie czujniki rurki przelewy itd..
Teraz czeka mnie rozrząd (nie wiem 2500?) i trochę blachy (2500).
Nie wiem czy pakować w niego 5000 przy tej wartości rynkowej. Zaraz po tej operacji jak odezwą się wałki, pompa i turbo to przysiąde na 10000.
Warto przed inwestowaniem sprawdzić wałki i turbo?
Jaki możebyć koszt zobaczenia wałków i sprawdzenia spreżarki?
A6 C5 2,5 tdi AKN, wychuchany - znany od nowości
Witam.koszuu pisze:Mam a6 C5 2,5TDI AKN 2001 Tiptronic, 320 tys przebiegu znam poprzedniego właścicela a samochód mam 10 lat więc przebieg prawdziwy. Zawsze olej zmieniany 10-15 tys, zmieniany olej w skrzyni, czyszczona odma itd. Rozrządy przed terminem. Wychuchany od nowości w eksploatacji.
Tiptronic chodzi jak laser.
Przez te lata jedyne co to raz robiłem pompę, reszta to pierdoły jak w każdym samochodzie: klocki tarcze zawieszenie czujniki rurki przelewy itd..
Teraz czeka mnie rozrząd (nie wiem 2500?) i trochę blachy (2500).
Nie wiem czy pakować w niego 5000 przy tej wartości rynkowej. Zaraz po tej operacji jak odezwą się wałki, pompa i turbo to przysiąde na 10000.

Ja Kolego na Twoim miejscu bym wymieniał i śmigał dalej, dlatego, że znasz to autko z każdej strony i nie rozumuj tak,że jak wymienisz rozrząd to już od razu reszta będzie Ci padać.
Podjedź do kogoś kumatego to Ci sprawdzi stan wałków i ewentualnie komputer podepnie.
Pozdrawiam

Jak samochód, to tylko Audi;)