[A6 C5 AKE] 2.5 Tdi V6 auto zgasło i nie odpala
[A6 C5 AKE] 2.5 Tdi V6 auto zgasło i nie odpala
Witam. Podczas jazdy auto zgasło i nie odpala. Mruga mi cały czas kontrolka świec żarowych. Po podłączeniu VAGa wyświetla się błąd 1442 tj. "Engine misfire - fuel pump housing empty)" "Wypadanie zapłonów silnika - pusta pompa paliwa" Paliwo wszędzie jest. Nie wiem co może być przyczyną."
Nazywaj poprawnie tematy :evil:
Nazywaj poprawnie tematy :evil:
Ostatnio zmieniony 17 sie 2008, 21:16 przez Armen, łącznie zmieniany 2 razy.
- robertas1.8
- Forum Audi A6 / A7
Aha, no rozumiem. Dzieki. Kosa a co z tym tematem
Ze mam dac tam ze pompa nie podaje cisnienia na wtryski czy jak
Aha, jest to prawda, bo gdzies wyczytalem na stronie jakiegos kolesia co regeneruje, ze wymiana elektroniki nie rozwiazuje tak do konca sprawy bo to ze ona sie zepsuje to ma swoja przyczyne w uszkodzeniu mechanicznym pompy i jest to rozwiazanie na krotki czas... :?: :?:
[ Dodano: 2008-08-18, 17:23 ]
Juz dzis mialem jechac do pompiarza. Mowie sobie, sprawdze ostatni raz... krecil krecil i zapalil. Na poczatku nie rowno, pedal przyspieszenia nie reagowal, potem sie unormowalo wszystko. Po wykasowaniu bledow nie wykrywa nowych... :shock:

Juz dzis mialem jechac do pompiarza. Mowie sobie, sprawdze ostatni raz... krecil krecil i zapalil. Na poczatku nie rowno, pedal przyspieszenia nie reagowal, potem sie unormowalo wszystko. Po wykasowaniu bledow nie wykrywa nowych... :shock:
ale i tak podjedz do pompiarza niech Ci ja sprawdziArmen pisze:Aha, no rozumiem. Dzieki. Kosa a co z tym tematemZe mam dac tam ze pompa nie podaje cisnienia na wtryski czy jak
Aha, jest to prawda, bo gdzies wyczytalem na stronie jakiegos kolesia co regeneruje, ze wymiana elektroniki nie rozwiazuje tak do konca sprawy bo to ze ona sie zepsuje to ma swoja przyczyne w uszkodzeniu mechanicznym pompy i jest to rozwiazanie na krotki czas... :?: :?:
Audi Back On Track