Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] 2,5 tdi brak mocy

Silniki wysokoprężne
SebaZohan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SebaZohan » 30 lip 2010, 15:51

Witam. Wracam do tematu braku mocy w silniku 2.5TDI AKE 180KM 2001r
Wymieniłem nowe właki rozrządu i całą hydraulikę. Ale auto nie ma siły nadal, nie wiem co się dzieję że z dnia na dzień padła siła. wkręca się do 2500obrotów a dalej nie chcę . jeździ jak maluch... wymienione filtry powietrza paliwa. Przepływomierz odłaczam i zero reakcji i w jeździę też nie ma jakiegoś odczucia.... wyczyszczony układ dolotowy jest i naprawdę już ręce opadają... pomóżcie !!!

Awatar użytkownika
mad_ar2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: mad_ar2 » 30 lip 2010, 16:29

SebaZohan, przede wszystkim logi ... sposob przeprowadzenia logow jest opisany dokladnie na forum ... kabelek to koszt tylko 50 zł na allegro ... przyczyn moze byc wiele braku mocy, u mnie jest przeplywomierz na 90% ... gdzie indziej uklad podcisnienia, egr lub inne cuda ... dopoki nie zrobicie logow to za wiele wam nie pomoze nikt tutaj chyba ze metoda prob i bledow (kosztowne nie polecam)

... aha i piszcie miasta w jakich sie znajdujecie ... jak ktos nie ma takiej smykalki zeby zrobic logi zawsze moze sie ktos znalezc kto podjedzie lub wy do niego i pomoze ...

jakby ktos potrzebowal pomocy z wrocławia to z checia pomoge zrobic logi ... pozdrawiam

modestt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: modestt » 31 lip 2010, 07:48

Jeśli chodzi o o mulowatośc audi to mogę Ci powiedziec tak. Podepnij pod vaga i zobacz co jest grane. Ja też miałem audi chodziło zamulone do 2500tys obrotów i muł. I co się okazalo wymieniłem czyjnik temp,. zassanego powietrza. G-42 błąd mi pokazywało 00525 na vagu.koszt 240zł BOSCH. Samochód odżył naprawde jest satysfakacja jazdy audi. może pomogę.
modestt

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja