Co mam sprawdzić, może jakieś logi? - tutaj Piotr byłby potrzebny

pozdr.
zaorany Ryh
sprawdz podcisnienia, czyli N18, N75, wezyki i egr.Ryh pisze:Sorry, że pewnie było, ale mam taki młyn, że nie mam czasu szukać i liczę na Wasze podpowiedzi. To nie jest normalne, tak jak mi mówili dwaj mechanicy. W zeszłym roku na porównywalnym odcinku miałem spalanie na poziomie 6-7 litrów. Teraz zaczęło się od dłuugiego nagrzewania się (zimą w zasadzie cały czas w mieście jeździł zimny). Potem wymieniłem rozrząd, bo już był czas i jak palił, tak pali. Mój drugi samochód b4 1,6 benzyna pali mniej!
Co mam sprawdzić, może jakieś logi? - tutaj Piotr byłby potrzebnyMacie jakieś sugestie co do zdiagnozowania tego spalania?
pozdr.
zaorany Ryh
Czy sam to mogę wyregulować?Mayhem pisze:* Jak wymieniałeś rozrząd to zwróciłbym twoją uwagę na gr wskazań 4 blok 4 sychro wałka rozrządu im bliżej "0" tym lepiej dla twojego silnika, tragedii jeszcze nie ma ale przy wymianie rozrządu dobrze byłoby od razu to wyregulować.
Wykonałem statyczne najpierw - zgodnie z zaleceniami fachurów grupy, a po "zezwoleniu" i ocenie tychże, wykonam dynamiczne. Co to jest "bs"?Mayhem pisze:* Wykonaj poprawnie logi tak jak jest w opisie , dynamiczne, bs, statyczne
Wykonam. Rozumiem, że do G2 mam wejść w Instruments, grupa 003 i 1 pozycja... a gdzie są wskazania G62? Zrobię na zimnym i ciepłym silniku.Mayhem pisze:* Temp cieczy 90.9, zrób jeszcze gr wskazań 003 blok chyba 1 w 17 Instruments - to jest odczyt z G2, sprawdź czy nie masz tam żadnych błędów
*Ta rozbieżność nie jest aż tak duża, jeśli ktoś mógłby ci to ustawić tanim kosztem to jak najbardziej. Koszt regulacjito ponad 100 nawet 150 zł . Sam nie próbuj.Ryh pisze:Czy sam to mogę wyregulować?
Tak masz taki sam.Ryh pisze:Mój silnik to AVF - czy też ma czujnik 4-pinowy