Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ AFN 1.9 110 KM] 1.9tdi (110KM) Pompa Paliwa

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Joesarenka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFN 1.9 110 KM] 1.9tdi (110KM) Pompa Paliwa

Post autor: Joesarenka » 07 wrz 2013, 11:16

Potrzebuję szybkich informacji jak odpowietrzyć pompę paliwa.

Jechal ojciec samochodem i nagle mu zgasl. Od tamtej pory nie chce zapalic. Byla 1/4 baku jak zgasl. Podobno chodzi o odpowietrzenie pompy dlatego o to pytam.

Za wszystkie wskazówki wielkie dzięki! Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2013, 16:25 przez Joesarenka, łącznie zmieniany 1 raz.

MIKU
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MIKU » 07 wrz 2013, 11:40

Czytałem kiedyś opis odpowietrzenia do 2.5 Tdi to był chyba na 3str formatu A4. Przy 1.9Tdi pewnie jest podobnie. Na pewno nie polega to tylko na odpięciu jakiegoś wężyka i wypuszczenia powietrza. Zapewne trzeba też zrobić jakieś cuda niewidy. A po pierwsze to zdiagnozować przyczynę zapowietrzenia żeby sytuacja się nie powtórzyła za chwilę. Chyba że już o tym wiesz ale nic nie napisałeś o przyczynie. Wpisz u wujaszka goglarza temat to na pewno ci coś wyskoczy na ten temat z tego forum.

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 09 wrz 2013, 19:25

jakim cudem mogłaby się przy 1/4 baku zapowietrzyć pompa? ja nie raz jeżdżę praktycznie na oparach i nie patrzę łuk nie łuk, butuję i jadę dalej, nic mi się jeszcze nigdy nie stało. Poodkręcaj te metalowe rurki co idą do wtrysków i niech ktoś zakręci rozrusznikiem, jak będzie ciekło to będziesz wiedzieć czy podaje pompa paliwo czy nie. I jeśli okaże się rzeczywiście że pompa jest zapowietrzona to najpierw radziłbym Ci znaleźć przyczynę jej zapowietrzenia bo gdyby to była już taka głęboka rezerwa to jeszcze mógłbym polemizować że to przez to że na łuku drogi paliwo odpłynęło na inną stronę baku i pompa zassała powietrze ale jeśli przy 1/4 baku Ci się rzeczywiście układ zapowietrzył to najpierw znajdź którędy mogł się zapowietrzyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl