[A6 C5] 1.9 TDi - pokrywa silnika wpada w wibracje...
[A6 C5] 1.9 TDi - pokrywa silnika wpada w wibracje...
Tylko na wolnych obrotach i to nie zawsze... Wystarczy, że ją złapię ręką to się wycisza. W kabinie słyszę taki plastikowy terkot. Przy lekkim dodaniu gazu wycisza się. Macie jakiś pomysł jak to wyciszyć? Myślałem nawet, żeby sztywną gąbkę podkleić między silnik, a plastikową osłonę na taśmę dwustronną...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 80 B4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ryh, ja też z tym kombinowałem,na te 3 szpilki przed założeniem pokrywy,włożyłem po podkładce i od góry też,bo śrubki które dokręcają pokrywe miałem dokręcone na maxa a pokrywa była luzna-czyli jakby gwintu brakowało.Teraz jest ok,zobacz jeszcze czy intercoler nie jest luzny,wydaje taki sam dzwięk na wolnych obrotach (jak jest luzny oczywiście)
Pozdro.
Pozdro.
Dzięki magic1977. Jutro pokombinuję. Mam nadzieję, że chociaż przez jakiś czas nie będzie padać, bo mam trochę czasu.
[ Dodano: 2009-06-09, 09:57 ]
Więc tak:
Nie pada, jest cieplutko, to zabrałem się za to. Dzięki poprzedniej sugestii - odkręciłem 3 śruby, wyciąłem z milimetrowej gumy 6 podkładek - takich:
![Obrazek]()
Trzy podłożyłem od spodu pokrywy i trzy z góry. Skręciłem, odpaliłem i jest cichutko w kabinie
Dziękuję za pomoc, a to może innym się przydać. Zobaczymy na jak długo wystarczy.
[ Dodano: 2009-06-09, 09:57 ]
Więc tak:
Nie pada, jest cieplutko, to zabrałem się za to. Dzięki poprzedniej sugestii - odkręciłem 3 śruby, wyciąłem z milimetrowej gumy 6 podkładek - takich:
Trzy podłożyłem od spodu pokrywy i trzy z góry. Skręciłem, odpaliłem i jest cichutko w kabinie

Dziękuję za pomoc, a to może innym się przydać. Zobaczymy na jak długo wystarczy.