Jak wyżej. Na postoju po wciśnięciu pedały gazu obroty rosną naprawdę wolno... dla porównania mam VW z 1.9 tdi alh i tam po wciśnięciu pedału obroty w 2 1 sekundę szykują z 1 do 5 tyś obr na min.
Panowie co jest grsne pomocy, poproszę o nakierowanie...
Dziękuję.
Piotr
[ Dodano: 2017-07-21, 20:11 ]
Nikt z Was moi drodzy nie ma pomysłu, sugestii lub podobnego przypadku..?
1.9 tdi awx wolna reakcja na gaz
Witam miałem kiedyś awx w a4 ,po jakiejś naprawie właśnie ciężko było rozpędzić auto ,ale wiedziałem co zdejmowałem więc sprawdziłem i pomyliłem przewody od podciśnienia wpiąłem nie tam gdzie powinny być -po zmianie wróciło do normy po prostu turbina sie nie włączała.
Na postoju to mogłem przygazować max do 2000obrotów , lub 2500 -taka blokada jest w większości pojazdów że na postoju nie uzyska pełnego zakresu obrotów -no chyba że mój golf ale to rocznik 1990
Jak zachowuje się w czasie jazdy? Też wolno się zbiera
Na postoju to mogłem przygazować max do 2000obrotów , lub 2500 -taka blokada jest w większości pojazdów że na postoju nie uzyska pełnego zakresu obrotów -no chyba że mój golf ale to rocznik 1990

Jak zachowuje się w czasie jazdy? Też wolno się zbiera
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
z tego co wiem to nawet nie wolno tak robić by wkręcać na max obr na postojupawell_28 pisze:Na postoju to mogłem przygazować max do 2000obrotów , lub 2500 -taka blokada jest w większości pojazdów że na postoju nie uzyska pełnego zakresu obrotów -no chyba że mój golf ale to rocznik 1990
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ciężko mi powiedzieć bowiem w 1.9 tdi alh mam wyrezane 170KM a dotychczasowe auta miałem z zupełnie innymi silnikami. Turbina zaskakuje mniej więcej przy 1500 obr min więc spoko, lecz całość ogólnie toczy się dość niemrawo jak na mój gust.pawell_28 pisze: Jak zachowuje się w czasie jazdy? Też wolno się zbiera
Skoda Octavia 1 mojego znajomego z silnikiem 1.9 110 KM to przy nim pocisk. Na drugim biegu jest o 2 długości samochodu z przod, nie wspominając o posiadanym Beetlu 170KM...
Tak czy inaczej jest to pierwsza sytuacja kiedy to mam do czynienia z AWX w tej budzie i na chwilę obecną jestem bardzo zawiedziony.
Spalanie na trasie między 5-6, spokojne miasto 7.5 ciężka noga 11-12.
Wiem że muszę jechać na diagnozę i zrobię to za 3 tyg ale do tej pory będzie mnie ten temat męczyć.