Witam serdecznie jestem nowym forumowiczem i zwracam się do was z wielką prośbą pomocy. Mam problem ze swoim AUDI A6C5 1.9 awx silnik bardzo ciężko odpala jak jest zimny i jak ciepły( to znaczy postoi 1h i też po tak krótkim czasie ciężko mu idzie) a jeśli chodzi o temp. otocznia to czy zimno czy ciepło niema różnicy. Wtryskiwacze sa po regeneracji. Wymieniłem czujnik temp płynu chłodzącego. Wymieniłem wszystkie filtry i olej. Wymieniłem uszczelkę pod pompą tandemową. Powie jeszcze tyle że jak go odpalę to po krótkim czasie zaczyna falować na obrotach. Proszę o pomoc gdyż sam już sobie z tym w ogóle rady nie daję. Tutaj link do filmu z odpalania audicy.
[ AWX 1.9 131 KM] 1.9 AWX ciężko odpala zimny i ciepły
Patrykn92 podpinasz Vaga i sprawdzasz kąt synchronizacji wałka rozrządu względem wału oraz podajesz nam błędy ze sterownika.
O ile pompo-wtryskiwacze są "porządnie" zregenerowane to pytanie brzmi czy są dobrze osadzone w gniazdach.
Czy problem ten "pojawił się" po regeneracji czy tak już było wcześniej?
[ Dodano: 2016-03-15, 21:38 ]
Czy to na pewno silnik AWX?
Czy przypadkiem nie jest to AFN?
Coś mi tu rocznik nie pasuje
O ile pompo-wtryskiwacze są "porządnie" zregenerowane to pytanie brzmi czy są dobrze osadzone w gniazdach.
Czy problem ten "pojawił się" po regeneracji czy tak już było wcześniej?
[ Dodano: 2016-03-15, 21:38 ]
Czy to na pewno silnik AWX?
Czy przypadkiem nie jest to AFN?
Coś mi tu rocznik nie pasuje

Śpiesz się powoli- zawsze zdążysz się spóźnić!
Panowie wiec tak. To jest na 100% awx bo wcześniej za niemca było tam jakieś 2.5 a wygląda na to że auto miało swapa na 1.9. pompki raczej na pewno są dobrze zregenerowane, a co do kąta wtrysku to dajcie chwilę bo musze obgarnąć jakiegoś vaga sobie. A i dodam tyle że jak odepnę czujnik cieczy chłodzącej to auto pali dużo dużo lepiej.