[ ABC 2.6 150 KM] Urwany czubek bagnetu
[ ABC 2.6 150 KM] Urwany czubek bagnetu
Chciałem dzisiaj sprawdzić stan oleju,wyciągam a tu brakuje tej plastikowej końcówki. Czy coś się stanie jak ona wyleci tam głębiej tą rurką ,czy nie przejmować się tym tylko kupić drugi bagnet.Słyszałem że są różne długości a6 c4 2.6 abc 1997r.Z góry dziękuję za pomoc.
kryniek75
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Teoretycznie nic się nie stanie, ponieważ końcówka będzie leżała w misce olejowej i smok jej nie zaciągnie, ale przy następnej wymianie warto byłoby zdjąć miskę i ją wyłowić
. Oryginalny bagnet do Twojego silnika ma numer 078 115 611 K lub z końcówką S. W ASO kosztuje ok. 55 zł, więc wydaje mi się, że nie warto szukać zamiennika
.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Z tego co czytałem, to ten z końcówką S jest krótszy o prawie 1 cm w SPAM do tego z literką K na końcu << link >>
. W 01/02/2005 z literką S zastąpił tego drugiego. Na allegro << link >> znalazłem używkę, ale trzeba byłoby zadzwonić i zapytać jaki numer ma ten bagnet (znajduje się on oczku). Nowy bagnet zastępuje kilka innych i pewnie zrobili uniwersalny
. Jaki w ogóle masz obecnie numer?
Na Twoim miejscu szukałbym z końcówką K na końcu albo taki jak masz obecnie. Możesz odwiedzić kilka szrotów
.

Na Twoim miejscu szukałbym z końcówką K na końcu albo taki jak masz obecnie. Możesz odwiedzić kilka szrotów