Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 2.3] ucieka plyn od chłodnicy, coś dziwnego;/

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gary134
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4 2.3] ucieka plyn od chłodnicy, coś dziwnego;/

Post autor: gary134 » 13 gru 2009, 16:08

Witam mam problem gdyż nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moją usterkę. Wygląda to tak że nieraz kilka dni jest ok i nie ma żadnych wycieków ale potem nagle rano plama pod samochodem i w zbiorniczku ubytek płynu chłodzącego. Jeżdżę kolejne dwa dni i nic a potem znowu wyciek... Już sprawdzałem przewody i są ok, zbiorniczek też ok, wymieniłem korek bo myślałem że tam tkwi problem ale dalej jest to samo. Dodam że właśnie zbiorniczek płynu jest zawsze od spodu mokry mimo tego że jest cały. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą sugestię

Awatar użytkownika
AGUARES
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AGUARES » 13 gru 2009, 17:57

ja tak mialem jak zagrzal sie plyn to opaska puszczala a jak byl zimny to wszystko ok moze masz te same objawy ? popatrz na goracym silniku tylko wtedy dopiero jak otworzy ci sie termostat

sawik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2014
Moje auto: Allroad C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: sawik » 13 gru 2009, 18:05

a może masz gdzieś pęknięty ten zbiorniczek od spodu
gary134 pisze:Dodam że właśnie zbiorniczek płynu jest zawsze od spodu mokry mimo tego że jest cały.
wizualnie jest cały, a może być pęknięty! A zdejmowałeś go całego i sprawdzałeś, ze piszesz, ze jest cały - czy tylko tak "wzrokowo" na zamontowanym?
Stawiam też na opaskę!

Awatar użytkownika
gary134
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gary134 » 13 gru 2009, 22:28

właśnie jak jest ciepły to jest ok bo to zawsze po nocy jest plama pod autem. A w dzień nawet jak stoi 4 godziny po tym jak jeżdżę to nic. Jak ostatnio robiłem rozrząd to mówiłem mechanikowi żeby to sprawdził i niby wykręcił zbiornik i mówił że jest cały. Sprawdzę to jeszcze sam. Poza tym najbardziej mnie zastanawia fakt że to nie leci cały czas tylko raz na 3 dni mniej więcej a zazwyczaj jeżdżę codziennie tak samo więc tego nie rozumiem... Macie jakiś pomysł o co może chodzić??

[ Dodano: 2009-12-15, 14:27 ]
Rozwiązałem zagadkę:) Płyn wycieka od czujnika temperatury. Jak się zagrzeje to tego nie widać ale za to z rana po nocy jak silnik jest zimny to widać jak cieknie od czujnika w dół. Dziękuję za wszystkie sugestie i podpowiedzi. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja