[A6 C4 2.3]strzela po wymianie swiec i kabli, nierówno chodi
[A6 C4 2.3]strzela po wymianie swiec i kabli, nierówno chodi
Witam. Wczoraj wymieniłem przewody wys. napięcia, świece, kopułkę i palec. Samochód przerywał przy jeździe także postanowiłem od tego zacząć. Po wymianie jest jeszcze gorzej. Dodam że kable są podłączone na pewno w odpowiedniej kolejności. Przy kręceniu rozrusznikiem coś strzela pod maską i nie chce palić. Jak już odpali to nie równo bardzo chodzi i też strzela i gaśnie potem go nie można odpalić. Jak do nowej kopułki założę stary palec to odpala ale też nie równo chodzi i obroty 300/min ale już nie strzela. Na benzynie nie chce palić wcale ale jak już odpali na gazie to można przełączyć na benzynę i wtedy chodzi. Proszę o pomoc i z góry dziękuję
Dziś postawiłem auto do elektryka, bo jednak stwierdziłem, że sam sobie nie poradzę z naprawą. Na poniedziałek ma być gotowy więc dam znać co tam było
[ Dodano: 2009-06-15, 17:59 ]
Wiec tak przestawiony zapłon wynikiem czego było strzelanie i zła praca silnika. Teraz zapłon jest już ale ale niestety chyba przepływomierz szlak trafił od tych strzałów;/ i tak od elektryka prosto do mechanika postawiłem niunie. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc
[ Dodano: 2009-06-15, 17:59 ]
Wiec tak przestawiony zapłon wynikiem czego było strzelanie i zła praca silnika. Teraz zapłon jest już ale ale niestety chyba przepływomierz szlak trafił od tych strzałów;/ i tak od elektryka prosto do mechanika postawiłem niunie. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: