[100 c4 2,6] rozrząd kolizyjny ?
[100 c4 2,6] rozrząd kolizyjny ?
Stało się... :evil: rolka i pompa wody zatrzymały się i tu pytanie czy w silniku 2,6 ABC jest kolizyjny rozrząd czy już szukać drugiego silnika 
Czy 100 tyś to dużo mój miał rzekomo 170 tyś a miał o wiele wiecej przecieków a na wymianie zaworów może się nie skończyć dojdą uszczelki przy okazji uszczelniacze zaworów może jeszcze planowanie i do tego po części paliwo czas i robocizna za remont .Niewiadomo kiedy wyjdzie tysiąc a za te 1300 to i pomoże mi go jeszcze wrzucić no może plus
:mrgreen:

swoją drogą trochę to denerwujące ten sam kod silnika a a-6 c4 ma inne pokrywy pasków wyjścia na chłodnice zmieniona miska nieznacznie ale ,sprężarka klimy inny uchwyt ,napinacz paska wielorowkowego inny jedna rolka mniej i pasek krótszy a i pompa wody też dopasowana do innych plastików. KU PRZESTRODZE DLA INNYCH WYMIENIAJÂĄCYCH NIBY TÂĄ SAMÂĄ JEDNOSTKę :evil: TKWI W SZCZEGÓÂŁACH
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
pawelk600,
własnie robie samochody i z doswiadczenia wiem ze zadko bez zdejmowania glowicy cos ktos zobaczy... fakt faktem zdazaja zie polamane walki i wyrwane mostki z walka rozrzadu ale wlasnie co mi da ze zobacze walek rozrzadu..... walek to koszt 200zl a tloki i korbowody to co? Taki silnik trzeba rozebrać i tyle. Zanim kupisz nowy bedziesz wiedzial na czym stoisz. tak trudno oszacowac koszty...
Jednak wiadomo ze itak zeby sciagnac glowica to itak delke bedziesz sciagac. czas sciagania delkli nie wiekszy jak pol godzinki glowice nastepna godz z kolektorami iitd. bo sa dwie ale tam potrzebny bedzie torx jesli posidasz to czemu nie? wtedy prosciej bedzie odkrecac sruby od skrzyni
jakis plus jest :mrgreen:
własnie robie samochody i z doswiadczenia wiem ze zadko bez zdejmowania glowicy cos ktos zobaczy... fakt faktem zdazaja zie polamane walki i wyrwane mostki z walka rozrzadu ale wlasnie co mi da ze zobacze walek rozrzadu..... walek to koszt 200zl a tloki i korbowody to co? Taki silnik trzeba rozebrać i tyle. Zanim kupisz nowy bedziesz wiedzial na czym stoisz. tak trudno oszacowac koszty...
Jednak wiadomo ze itak zeby sciagnac glowica to itak delke bedziesz sciagac. czas sciagania delkli nie wiekszy jak pol godzinki glowice nastepna godz z kolektorami iitd. bo sa dwie ale tam potrzebny bedzie torx jesli posidasz to czemu nie? wtedy prosciej bedzie odkrecac sruby od skrzyni

a8team.pl to też dobre.