[A6 C4 aah] regeneracja pompy wspomagania
[A6 C4 aah] regeneracja pompy wspomagania
witam, czy jest możliwość zregenerowania pompy wspomagania 048 145 155 fx ? tzn wymiany łożysk? trochę w necie poszukałem ale niewiele znalazłem. Pompa nie cieknie lecz ma dość spory luz na kole i trochę ją słychać. Robił ktoś cuś takiego we własnym zakresie?
- FlySeba
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja wczoraj wymieniłem na nową. Koszt 400 zł i gwarancja. Na allegro były za 150, 200 zł ale mechanik mi odradził, bo można na tym się przejechać. Teraz zrobię z nią znów ok 300 000:) a może i do 1 000 000 dociągnę jak na czas będę wymieniał płyny
Radzę kupić nową. Jesteś pewien co masz i dodatkowo w razie W masz gwarancję.

Radzę kupić nową. Jesteś pewien co masz i dodatkowo w razie W masz gwarancję.
Usunieto pkt.29 regulaminu.
Witam kolegów,
podepnę się pod temat, chociaż mój problem dotyczy jedynie wycieku płynu wspomagania poprzez uszczelniacz wałka napędowego pompy (wnioskuję tak na podstawie tego, że właśnie stamtąd zaobserwowałem wyciek, jednak samej pompy nie demontowałem).
Moje pytania są następujące:
1. Czy wie ktoś jakie są wymiary uszczelniaczy w mojej pompie (Vickers 15c91 048 145 155C) Audi 100 C4 AAR?
2. Ewentualnie gdzie można zakupić komplet naprawczy i ile to może kosztować?
Dopóki nie będę miał jakichkolwiek danych w tym temacie nie będę mógł z niczym ruszyć, ponieważ samochód mam na bieżąco w użytku. Wyciek jest co prawda bardzo niewielki, ale wkur**a mnie jak coś w aucie nie jest tak jak powinno
podepnę się pod temat, chociaż mój problem dotyczy jedynie wycieku płynu wspomagania poprzez uszczelniacz wałka napędowego pompy (wnioskuję tak na podstawie tego, że właśnie stamtąd zaobserwowałem wyciek, jednak samej pompy nie demontowałem).
Moje pytania są następujące:
1. Czy wie ktoś jakie są wymiary uszczelniaczy w mojej pompie (Vickers 15c91 048 145 155C) Audi 100 C4 AAR?
2. Ewentualnie gdzie można zakupić komplet naprawczy i ile to może kosztować?
Dopóki nie będę miał jakichkolwiek danych w tym temacie nie będę mógł z niczym ruszyć, ponieważ samochód mam na bieżąco w użytku. Wyciek jest co prawda bardzo niewielki, ale wkur**a mnie jak coś w aucie nie jest tak jak powinno
Było:
Subaru Justy 1.2 4WD
Suzuki Vitara 1.6 16V
Jest:
Audi 100 C4 QUATTRO:)
Subaru Justy 1.2 4WD
Suzuki Vitara 1.6 16V
Jest:
Audi 100 C4 QUATTRO:)