Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[2.6 V6 ABC 150KM] Raz pali raz nie pali

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomson28
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[2.6 V6 ABC 150KM] Raz pali raz nie pali

Post autor: tomson28 » 12 lis 2009, 13:23

Witam wszystkich mam problem z moim audi.Auto zachowuje się co najmniej dziwnie,a mianowicie tak:postawiłem auto wieczorem a rano już nie odpalił. Pojechałem do mechanika podłączyłem pod komp wyszło uszkodzenie mechaniczne uszczelki kolektora ssącego więc to zrobiłem. Auto chodziło 2 dni i z powrotem to samo. Wymieniłem przewody i świece dalej nic auto zapala ale,nie ma żadnej reakcji na pedał gazu i obroty są ok 500 na min.oraz strzela w kolektor.Jest jeszcze jedna dziwna rzecz po ściągnięciu przewodu z cewki z 4 cylindra auto wchodzi na obroty i pracuje normalnie, lecz gdy go zgaszę to jest to samo zabieg ten nie zawsze działa teraz praktycznie auto wcale nie pali.Proszę o pomoc z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2009, 17:35 przez tomson28, łącznie zmieniany 1 raz.
tomson28

Pablobos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pablobos » 12 lis 2009, 16:18

Witam

Ja mialem kiedys c4 z tym silnikiem ABC i mialem podobny problem walczylem z nim pół roku zjezdzilem chyba wszystkich mechanikow i w koncu sam rozwiazalem problem.
Raz palił a raz nie nie bylo rzadnych prwidlowosci czy ciepy czy zimny. Juz mialem straszne nerwy na niego.
Wymienilem czujnik temperatury dajacy sygnał do ECU znajduje sie on za lewa głowica (od strony kierowcy) dwu pinowy biały (tylko ORYGINALNY!!! bo z tymi podróbami różnie jest).
Po wymianie wszystko ustapilo auto palilo na dotyk.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomson28
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomson28 » 13 lis 2009, 11:50

Cześć dzięki za odpowiedz zaprowadziłem autko do kolejnego mechanika i powiedziałem o tym czego się dowiedziałem od ciebie,powiedział mi że to może być to jak zrobi to jeszcze się skontaktuje .Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-11-29, 11:36 ]
Witam wszystkich moje autko wreszcie śmiga tak jak kiedyś a przyczyna tego wszystkiego był uszkodzony czujnik na kole zamachowym dokładnie nie wiem jak on się nazywa ale jest to jeden z trzech które odpowiadają za prawidłową prace silnika ,więc jeśli ktoś ma podobny problem to może być to pozdrawiam. <yesyes>
tomson28

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja