Witam, przeglądnąłem, poszukałem i nie znalazłem na forum, mianowicie pojawił się wyciek na przewodzie który wychodzi z tyłu silnika (bliżej środka na górze) i podłączony jest do maglownicy (tak twierdzi mechanik). Problem polega na tym, że sam przewód w którym jest płyn do wspomagania jest nie dostępny jako zamiennik a oryginał kosztuje w granicach od 500 do 700 zł (info od mechanika jeszcze nie sprawdzone).
Może miał ktoś doświadczenie z wymianą tego przewodu.
Przepraszam za zbyt laicki dialekt jeżeli chodzi o mechanikę silnika, ale temat jest mi niestety obcy.
Pzdr.
[A6 C4 Avant] Przewód wspomagania
Ja mialem doczynienia ale niestety w Audi A4, lecz informacja może sie przyda. Przewodzik kupilem na allegro od goscia ktory mial auta na czesci sprzedal za pół ceny a co oryginał to oryginał. Akurat przy A4 było troszke do zrobienia jesli chodzi o wymianę ale mechanicy uporali sie z tym w jeden dzień i problem znikł. Pozdrawiam.
A czy mógłbyś podać ile zabuliłeś za robotę, chcę się zorientować i się przygotować, wypłata już tuż tuż...
[ Dodano: 2008-09-18, 22:13 ]
Co prawda jeden z kolegów miał z tym do czynienia, ale właśnie jestem po robocie, czyli wymianie przewodu wspomagania.
Oryginał kosztuje 750 zł, dlatego też załatwiłem a raczej dałem do zrobienia zamiennik który kosztował mnie 150 zł, ale niestety robocizna 400 zł.
Bardzo trudny dostęp, miejsca na pół ręki a potrzeba trzech :mrgreen:
Na szczęście pompa działa i ma się dobrze a wyciek który powodował, że samochód zaczął zostawiać za sobą ślady, znikł :lol:
[ Dodano: 2008-09-18, 22:13 ]
Co prawda jeden z kolegów miał z tym do czynienia, ale właśnie jestem po robocie, czyli wymianie przewodu wspomagania.
Oryginał kosztuje 750 zł, dlatego też załatwiłem a raczej dałem do zrobienia zamiennik który kosztował mnie 150 zł, ale niestety robocizna 400 zł.
Bardzo trudny dostęp, miejsca na pół ręki a potrzeba trzech :mrgreen:
Na szczęście pompa działa i ma się dobrze a wyciek który powodował, że samochód zaczął zostawiać za sobą ślady, znikł :lol:
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Muszę odgrzebać temat...
Zaczął mi cieknąć przewód wspomagania który idzie od pompy do maglownicy i wchodzi gdzieś za serwem. Ciężko znależć używkę dlatego wolałbym dorobić tym bardziej że koło mnie dorabiają wszystko
Tylko wyczytałem że jest jakaś wkładka metalowa w przewodzie (zgrubienie takie-też je mam) i bez niego mogą dziać się jaja. A Może to poprostu filterek? Przerabiał to ktoś w silniku 2,5tdi?
Zaczął mi cieknąć przewód wspomagania który idzie od pompy do maglownicy i wchodzi gdzieś za serwem. Ciężko znależć używkę dlatego wolałbym dorobić tym bardziej że koło mnie dorabiają wszystko