Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ABC 2.6 150 KM] Przekaźnik ciągle tyka

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Gość

[ ABC 2.6 150 KM] Przekaźnik ciągle tyka

Post autor: Gość » 11 sty 2012, 22:51

Witam,
Problem jest następujący, przekaźnik mi non stop tyka "8D0 951 253 C", przestaje jak nacisnę hamulec, dzieje się to na położeniu automatu na P i N , dodatkowo tak jakby elektromagnes nie trzymał blokada zmiany biegu, ciągle lata, czuć to na drążku i słychać jak pracuje oraz brak świateł stopu z tyłu na lampach, górne światło hamulca działa bez zarzutu. Mechanik powiedział że to napewno przekaźnik więc wyrwałem na allegro używkę, ale po zmianie jest to samo. Sprawdziłem oba miernikiem, po podłączeniu 12V pod nóżkę 85 i 86, przekaźnik tyknie i trzyma tak jak powinien. Sprawdziłem również gniazdo przekaźnik, napięcie jest bez zarzutu. Jakiś pomysł może ? Co może powodować takie zachowanie przekaźnika? jakies spięcie ?

Gość

Post autor: Gość » 12 sty 2012, 13:50

Męczyłem się z problemem od grudnia, winowajcą okazała się przepalona żarówka światła stop :>

Awatar użytkownika
Bedlam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bedlam » 12 sty 2012, 14:22

Nie pisz dwóch postów obok siebie!!!

Po drugie, jak można nie sprawdzić żarówki i grzebać w pozostałych częściach. Niestety w naszych autach czasem problem jest bardzo prosty, a ludzie tego nie widzą. Sam czasem się łapię na głupotach <figielek> Nie mniej jeśli nie miałeś światła stopu trzeba było najpierw sprawdzić żarówkę.
Jeśli Ci pomogłem nie wciskaj "pomógł", po prostu Ty pomóż następnym razem <okok>

Gość

Post autor: Gość » 12 sty 2012, 16:12

ÂŚwiateł stopu nie miałem obu, żebym nie miał jednego to napewno bym od tego zaczął, a druga sprawa cykał przekaźnik od przełożenia blokady skrzyni biegów. Suma sumarum problem rozwiązany i możę komuś pomoże, a mechanik elektryk stwierdził że na 100% to wina przekaźnika.

Awatar użytkownika
Bedlam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bedlam » 12 sty 2012, 16:40

Bo takich mamy elektro... ja po ostatniej wizycie i pourywanych zaczepach klapy... <shock> ale przynajmniej wiem, że nigdy moja noga u nich nie postanie
Jeśli Ci pomogłem nie wciskaj "pomógł", po prostu Ty pomóż następnym razem <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja