koledzy mam dwie usterki w swojej audi do zrobienia,jesli moglby mi ktos pomodz jak sie za to zabrac..a mianowicie na 85% padła mi pompka paliwa,przy zapłonie juz jej nie słychac,tu pytanie jak sie z nia zabrac,czy musze wyktecac bak?czy jest inne dojscie,ja posiedam sedana,drugi problem to prawdopodobnie czujnik swiatła wstecznego,gdzie on sie znajduje i jak go wyjac badz sprawdzic,jesli ma ktos jakies pomysły byłbym wdzieczny,nie chce wstawiac go do warsztatu bo mnie na to niestac..wiec prosze o jakies wskazowki..
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
[a6 c4 2.0E+LPG 136KM] problem z pompka
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c4 2.0E+LPG 136KM] problem z pompka
Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 22:56 przez marcin87m4, łącznie zmieniany 2 razy.
Zeby sztywna byla furka,
w furce musi byc rozpórka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jeżeli chodzi o pompkę paliwa, to nie musisz wyjmować baku! Dostaniesz się do niej poprzez bagażnik! Pytanie zasadnicze: gdzie masz butlę z gazem? W kole, czy gdzieś z tyłu na tym podwyższeniu! Jak masz w kole - to nie ma problemu, ale jak masz na tym podwyższeniu to musisz ją wyjąć, aby się dostać do pokrywy od baku, a potem do pompy! Aby wyjąć butlę, musisz pozamykać zawory zasilające gazem, a następnie odkręcić przewody wchodzące do butli! Wyjmujesz butlę, potem zdejmiesz - wyjmiesz matę bagażnika, następnie odkręcisz pokrywę jaka znajduje się na tym podwyższeniu w bagażniku - mniej więcej na środku - jest na trzy śruby! Jak odkręcisz tę pokrywę, to będziesz miał już dostęp do środka baku, a tam w takim koszyczku siedzi pompa! Wymienisz ją sam bez problemu, możesz mieć tylko małe kłopoty z wyjęciem jej z tego koszyczka, ale delikatnie wystarczy poodginać zaczepy jakie ją trzymają i pomału ja wyciągać - dasz radę! Musisz pamiętać, abyś niczego nie pomieszał z tymi przewodami itd. oraz pamiętaj o uszczelce od tej pokrywy, musi być na swoim miejscu! Jeszcze jedno najważniejsze - zanim się za to wszystko zabierzesz, to koniecznie odłącz akumulator!!!!!!! Powodzenia!
-
- Forum Audi A6 / A7
dzieki za pomoc,znalazłem pompkę podłaczyłem ja na krotko i działała wiec była ok,wina lezała z napieciem,doszedłem do przekaznika i w nim jeden z 3 blaszek nie dobijał,przygiołem oczysciłem i zaczoł działac i palic na benzynie ale nie zawsze,i znalazłem głowna przyczyne,był to bezpiecznik skrecony na krótko,wymieniłem i jest ok
jeszcze został mi ten wsteczny,niewiem gdzie znajduje sie dokładnie czujnik,jak sie do niego dobrac..

Zeby sztywna byla furka,