[A6 C4 2,6] Problem z odpalaniem
[A6 C4 2,6] Problem z odpalaniem
Od ostatniej wizyty u mechanika nęka mnie widmo odpalania auta, niesamowicie się męczy. gdy autko już odpalę (muszę kręcić rozrusznikiem z 5 razy), zgaszę i znowu odpalę to łapie od razu. Ustaliłem już przyczynę usterki. Przewody które widać na zdjęciu(te łączące się w trójniku to: z lewej od reduktora gazu z dołu jak widać z regulatora ciśnienia paliwa a z prawej widać gdzie wchodzi. Gdy wszystko jest podłączone jak na zdjęciu to autko się męczy przy odpalaniu. Gdy natomiast odepnę przewód z prawej(który zasysa powietrze) obroty idą trochę w górę, obroty trochę wzrastają i ku mojej radości autko odpala lepiej. Pojawia się więc pytanie jak rozwiązać ten problem aby to miało ręce i nogi.
![Obrazek]()
- baranina24vip
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak jest przelot przez te wężyki. Generalnie chodzi o to, że z regulatora ciśnienia paliwa, powietrze wiadomo, bardzo rzadko ucieka, z reduktora także jakaś niesamowita ilość tego powietrza/gazu nie ucieka, i to nie ma czego w zasadzie zasysać, i dlatego występuje ten problem(przynajmniej ja to tak interpretuje) Być może powinno zostać tam zamontowane jakieś ustrojstwo.
- baranina24vip
- Forum Audi A6 / A7
niestety u mnie to nie pomoglo co kolega zrobil.jeszcze sprobuje wyczyscic przepustnice i ustawic ustawienia fabryczne moze to ona jest winna tego problemu z odpalaniem. tak jest juz sprawdzone i wyminione wszystko:swiece,czujniki temp.,filtr paliwa i powietrza.gdyby ktos mial jeszcze pomysl to niech napisze bede wdzieczny.
baranina
- baranina24vip
- Forum Audi A6 / A7
- baranina24vip
- Forum Audi A6 / A7
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
tu masz forum już podawane tutaj, tam Ci odpowiedzą co i jakMarianoit pisze:Ja podejmę się regeneracji na własną rękę :mrgreen: nie dam zarobić "mechanikom"

http://lpg.info.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: szebart
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
kolego zestaw naprawczy reduktora kosztowal mnie nieco ponad 200zl z robocizna. Ja tez mialem ten klopot z uruchamianiem ale po "remoncie" wrocilo wszystko do normy. dodatkowo nie trzymal tloczek w listwie (Valtek) - rowniez wymieniono. 8-)fhroma pisze:Masz uszkodzony reduktor.Tym przewodem który idzie od reduktora przedostaje się gaz do kolektora i utrudnia ci rozruch na pb.Miałem to samo.Wymieniłem reduktor i jest ok.Nie wiem czy reduktor mozna naprawić ja poprostu kupiłem nowy
Cowards die many times before their deaths;
The valiant never taste of death but once.
280 KM BITURBO
viewtopic.php?t=3681
The valiant never taste of death but once.
280 KM BITURBO
viewtopic.php?t=3681
witam mam maly problem.podczas odpalania na benzynie jak samochod odpali to sam od razu przelancza na gaz i jest ok ale jak odpalam bezposrednio na benzynie to mi odpali ale po chwili gasnie i trabi tak jest za kazdym razem.i podczas jazdy jak chce przelaczyc na benzyne to dzieje sie to samo.czy morze wie co jest nie tak?
johan