Witam Wszystkich. Mam problem odnośnie prawidłowego podłączenia przewodów podciśnienia w Audi 100 C4 2.8 V6 z 92 roku AAH ponieważ już ze starości się po odłączały i popękały, kombinowałem na wiele sposobów ale żaden nie miał pożądanego efektu. Proszę o przydatne materiały i wiedzę do naprawy tego problemu. Dziękuje i pozdrawiam!
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
Zanim zaczniesz uczestniczyć w życiu forum, przywitaj się w tym temacie! Przywitaj się z nami!
[2.8 174KM AAH]Podciśnienie w Audi 100
[2.8 174KM AAH]Podciśnienie w Audi 100
Ostatnio zmieniony 28 lis 2009, 20:42 przez Mateush, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem czy pomogę, kopiowane z innego forum
"Panowie układ dolotowy chodzi ale chodził źle ponieważ ktoś pchał łapy i źłe podłączył przewody podciśnieniowe.
Autko za raz po odpaleniu od razu zaciągało gruszkę i dolot się otwierał. A przewód niebieski zamiast być podłączony do gruszki był podłączony do tej czarnej podstawy przymocowanej do kolektora. A przewód który miał być podłączony tam był podłączony do gruszki. W przewodach: niebieskim i zielonym było pełno mułu.. wszystko przedmuchałem i podłączyłem jak miało być. Teraz autko lepiej ciągnie na wyżej partii obrotów.. "
"Panowie układ dolotowy chodzi ale chodził źle ponieważ ktoś pchał łapy i źłe podłączył przewody podciśnieniowe.
Autko za raz po odpaleniu od razu zaciągało gruszkę i dolot się otwierał. A przewód niebieski zamiast być podłączony do gruszki był podłączony do tej czarnej podstawy przymocowanej do kolektora. A przewód który miał być podłączony tam był podłączony do gruszki. W przewodach: niebieskim i zielonym było pełno mułu.. wszystko przedmuchałem i podłączyłem jak miało być. Teraz autko lepiej ciągnie na wyżej partii obrotów.. "
A6 C4 2.8 AAH quattro MT jest
A8 D2 2.8 AAH quattro MT sprzedane
S8 D2 FL - niestety sprzedane
A6 C5 Allroad 2,7 MT - projekt silnika RS4
A8 D2 2.8 AAH quattro MT sprzedane
S8 D2 FL - niestety sprzedane
A6 C5 Allroad 2,7 MT - projekt silnika RS4