Witam. Zauważylem wyciek oleju z tylu silnika leje sie po skrzyni tak jakby spod kolektora ssacego gdzies po sciankach. Uszczelki po deklami zaworowymi w miare suche chyba ze od srodka puscily, te zaslepki też, pod glowicą tez ok, nie wiem skad sie leje słyszalem o jakimś deklu skrzyni korbowej pod kolektorem ale to mozliwe zeby tak sie lało? Odma tez ok. Ma ktos jakis pomysł?
Dziekuje
[a6 c4 2.8] Olej okolice kolektora ssącego?
Nie tam jest ok. Nizej jest mokro od oleju. Mysle ze to ten dekielek pod kolektorem ssacym a przynajmniej chcialbym zeby to bylo to. A może ktos wie gdzie mozna ta uszczelke dostac bo bylem w InterCars-ie i powiedzieli ze tylko komplet do silnika ianczej nic nie ma, i koles nawet nie wiedzial o jakiej uszczelce mowie.
Wyciek był z tej zaślepki z tyłu na głowicy z lewej strony jak stoi się przed autem? Ja w swojej też tam mam trochę mokry silnik, ale również z prawej strony z tyłu z głowicy też trochę mokro. Gdzie tam może być?, z tej pokrywki czujnika halla?, czy jeszcze inna? Uszczelki pod pokrywami zaworów wymieniłem, pompa wspomagania też zregenerowana więc z góry wycieków brak 

Audi A6 Avant 3.0TFSI