[A6 C4 2.0 16v+LPG ACE] od czego niebieski czujnik na krućcu
[A6 C4 2.0 16v+LPG ACE] od czego niebieski czujnik na krućcu
Witam w moim silniku są 2 czujniki temperatury jeden 2 pinowy biały wkręcony z tyłu silnika a drugi niebieski też 2 pinowy obok na krućcu i do czego może być ten niebieski skoro mam już ten biały ?
od czego niebieski czujnik na krućcu
Oba czujniczki sa od temp, tylko ze jeden daje info na komputer, a jeden na tablice rozdzielcza bys mial przed oczkami temeperature.
Re: od czego niebieski czujnik na krućcu
Dzięki kolegop_bo pisze:Oba czujniczki sa od temp, tylko ze jeden daje info na komputer, a jeden na tablice rozdzielcza bys mial przed oczkami temeperature.

Nie jestem pewien czy w szestnastce jest tak samo ale nie powinien miec zadnego wplywu na prace, najprosciej sprawdzic odlaczajac go, jezeli sie praca silnika nie zmieni to nie wplywa na silnik.... a masz jakies problemy zsilniczkiem ze pytasz?
Lekko szarpie mi autem przy zmianie biegów i przy lekkim przyspieszaniu i przy dodawaniu i puszczaniu gazup_bo pisze:Nie jestem pewien czy w szestnastce jest tak samo ale nie powinien miec zadnego wplywu na prace, najprosciej sprawdzic odlaczajac go, jezeli sie praca silnika nie zmieni to nie wplywa na silnik.... a masz jakies problemy zsilniczkiem ze pytasz?
Przyczyny szarpan nie szukalbym w czujnikach temp.... nie wiem jakiego typu to szarpanie, ale po tym co napisales zerknalbym na poduchy...
jak dodaje gazu na luzie to terz nie moge utrzymac obrotów na jednej równej pozycji zawsze skacze w co 50-100 obr na gazie i na pbp_bo pisze:Przyczyny szarpan nie szukalbym w czujnikach temp.... nie wiem jakiego typu to szarpanie, ale po tym co napisales zerknalbym na poduchy...