Witam
Mam problem moje autko przestało odpalać. Zaczeło się od tego że na działce rozebrałem dolot powietrza aż do przepustnicy odpiąłem kawałek węża który idzie od Parownika do dolotu powietrza w wężu tym jest silniczek korokowy gazu czy jakoś tak i go odpiąłem razem z wtyczka (4kabelki) potem wszystko założyłem tak jak było i auto nie chciało odpalić ani na gazie ani na benzynie. Poruszałem tym przewodem od tego silniczka gazu i auto odpaliło ale wydaje mi się że to przypadek bo co ma inst. gazowa do odpalania na benzynie?! Auto działało dojechałem do domu. Na drugi dzień próbuje odpalić a tu nic. Silnik kreci kreci ale nie chce zaskoczyć. Myślałem ze nie ma paliwa bo było mało dolałem 5l benzyny ale dalej nic.
Proszę o pomoc
[100 C4 2,8 Quattro AAH] Nie moge odpalic ... :((
100-c4-28-v6-brak-paliwa-i-iskry-vt13552.htm#149351
moze cos pomoze
pozatym odezwij sie na gg co bylo bo niemam nr twojego
moze cos pomoze
pozatym odezwij sie na gg co bylo bo niemam nr twojego
-
- Forum Audi A6 / A7
Do wątku dodam jeszcze moją historię z czujnikiem wałka rozrządu (halla), miałem uszkodzone kable od gniazda tegoż czujnika i przerywał mi się kabelek. Objaw był taki, że czasami mu wyskakiwał zapłon, po trasie 50 km i zgaszeniu auta silnik już nie odpalił. Przyczyna ten właśnie nieszczęsny przerwany kabelek od gniazda.