Witam Koledzy.Mam pewien problem ze swoją niunia.
Pewnego razu wjechałem dość mocno w dość obfitą kałużę.:P
od tamtego momentu czasami...pojawiała mi się migająca kontrolka oleju..czasami w trakcie jazdy na chwile i znikła.Czasami jak wjechałem w dziurę..a ostatnio po odpaleni auta...(najpierw pojawia się komunikat ok a puzniej piknięcie i mruganie kontrolki.
Dodam iż stan oleju jest ok.(2 tyg temu był wymieniany..)Na zimnym motorku ciśnienie jest ok 5 barów..na rozgrzanym oleju i silniku 2 lub 1,8(spora tem. oleju)
Silnik miał robioną głowicę oraz komplet uszczelniaczy itp.Zlokalizowałem jeden niewielki wyciek z okolic alternatora.Kolega podpowiedział iż jest to uszczelniacz rozrządu (zimering)
Stwierdził iż bez sensu jest rozbieranie wszystkiego i nic sie nie stanie gdy zajmę się tym przy kolejnym rozrządzie(na tym jest zrobione ok 40tyś)-pytanko na boku-ile zostało do kolejnej wymiany(dodam iż rozrząd był wymieniany w komplecie na ori częściach)
Pozdro
[ Dodano: 2010-09-28, 21:00 ]
TEMAT PRZYPADKIEM DODANY DRUGI RAZ.
PROÂŚBA O PRZENIESIENIE DO KOSZA!!
[c4 avant 2.8 q +lpg]mruga kontrolka oleju-dziwny problem.
-
- Forum Audi A6 / A7
[c4 avant 2.8 q +lpg]mruga kontrolka oleju-dziwny problem.
Przeraża mnie bezmyślność kierowców którzy wciskają gaz do dechy..mkną na złamanie karku..bez opamiętania...az czasami ciezko ich wyprzedzic 

Kolego moze to byc zabrudzona pompa oleju ale to zadkosc. moga byc wvciuchane panewki walu poniewaz masz slabe cisnienie na rozgrzanym silniku powinien miec 3 bar na obrotach jalowych a ty masz za niskie i silnik nie trzyma cisnienia i bedzie sie zaswiecal olej. czyzby remont dolu silnika.? Jak sie robi gore to i dol. uszczelniles gore i pojdzie szybko wyrobiony juz dol....czekam na odpowiedz az sie dowiesz co to
-
- Forum Audi A6 / A7
3 bary na jałowych przy jakiej temperaturce silnika i oleju??
Przyznam że pierwsze słysze aby było aż tak wysokie ciśnienie...
to jakie rozwiązanie sugerujesz??a skąd sie bierze to mruganie po wjechaniu w dziure itp?
Przyznam że pierwsze słysze aby było aż tak wysokie ciśnienie...
to jakie rozwiązanie sugerujesz??a skąd sie bierze to mruganie po wjechaniu w dziure itp?
Przeraża mnie bezmyślność kierowców którzy wciskają gaz do dechy..mkną na złamanie karku..bez opamiętania...az czasami ciezko ich wyprzedzic 

-
- Forum Audi A6 / A7
...witaj, mysle ze dobrze byloby abys sprawdzil czy przewod od czujnika nie ma uszkodzen mechanicznych(nie przetarl sie i nie zwiera sie z blokiem silnika) bo wtedy kontrolka bedzie mrugac zwlaszcza na dziurach, druga mozliwosc to moze byc sam czujnik, moze wymien go to koszt ok 20zl...
pozdrawiam...
pozdrawiam...
...cztery kolka, Diesel w rzedzie
... i dojade sobie wszedzie
... i dojade sobie wszedzie
- casper
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kacper
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
koledzy, moja kolezanka ma 100 C4 2.8 benz, od jakiegos czasu zaczela jej sie wlaczac kontrolka oleju, stan oleju sprawdzany kilka razy i zawsze OK, wymienilem olej i filtr i nie pomoglo, powiem tak, temperatura oleju widze po wskazniku ze rosnie normalnie i zatrzymuje sie na tej kresce miedzy 60 a 130 stopni, zauwazylem jednak na wskazniku cisnienia oleju ze wskazowka jest caly czas na koncu skali podczas jazdy, na biegu jalowym troche spada, zreszta chyba nawet nie zawsze, ale i tak zatrzymuje sie znacznie ponad polowa skali. Kontrolka od oleju swieci sie teraz praktycznie non stop, raz na jakis czas zgasnie. Co z tym fantem zrobic?
pozdrawiam i prosze o pomoc
pozdrawiam i prosze o pomoc
Te cztery pierścienie sprawiają, że jesteśmy wyjątkowi
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
---------------------