Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C4 96 rok 2.0 16v ACE+lpg] lekko szarpie

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
adasko185
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C4 96 rok 2.0 16v ACE+lpg] lekko szarpie

Post autor: adasko185 » 27 sty 2010, 22:14

Witam, mam dziwny problem z moim audi otóż lekko szarpie mi na benzynie jak i na gazie przy stałej prędkości np 40km/h na 3 biegu a dokładnie pomiędzy 1000 a 2000 obrotów robi to jak się rozgrzeje, jak jest zupełnie zimny to na benzynie (na gaz przełączam jak się rozgrzeje trochę) to nie szarpie prawie w ogóle.
Wymieniłem: świece NGK, przewody Beru, kopułkę, filtr paliwa, niedawno olej, czujnik temperatury cieczy, termostat
Znajomy dobry mechanik sprawdził zapłon i mówi że jest dobrze ustawiony

Sam nie wiem co już jest nie tak :(

Zauważyłem jeszcze, że jak odpalam rano to czasami pokazuje mi na wyświetlaczu -45 stopni przy odpalaniu ale to rzadko, zazwyczaj pali od razu ale i od razu gaśnie, za 2 razem załapuje (jak sie rozgrzeje to od razu odpala), zapłon odcina mi przy 4800/5000 obr na benzynie i jak rano go odpalę i przejadę się kawałek to jak wcisnę sprzęgło to prawie gaśnie, jak się nagrzeje to już nie gaśnie (silniczek krokowy wymieniałem na inny używany) obroty rano mi falują ale bardzo mało tak od 900 do 850 i do tego pali dużo benzyny i gazu, w trasie benzyny z 14l gazu z 11l o mieście już nie będę wspominał :(

Jedyne co mi przychodzi do głowy ale nie wiem czy to ma związek z moim problemem, to źle ustawiony rozrząd, lub czujnik położenia wału, lub może trzeba trochę przyspieszyć zapłon czekam na jakieś sugestie

PS. silnik na mechanicznym wtrysku ale jakoś mocno rozbudowany bo multum elektroniki

mietek69
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mieczysław
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mietek69 » 28 sty 2010, 20:24

Mnie do głowy przychodzi jeszcze sonda do sprawdzenia no i czujnik temp. cieczy (nie wiem jak w 2.0 ale w moim jest czujnik i sensor temp - wystarczy, że będzie większa rozbieżność w tym co pokazują i się dzieją cuda) . A najlepiej jakbyś go podpiął pod VAGa...
The best Audi A6 discussion forum. Invite! A6Klub.PL :) :)

adasko185
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adasko185 » 28 sty 2010, 22:07

mietek69 pisze:Mnie do głowy przychodzi jeszcze sonda do sprawdzenia no i czujnik temp. cieczy (nie wiem jak w 2.0 ale w moim jest czujnik i sensor temp - wystarczy, że będzie większa rozbieżność w tym co pokazują i się dzieją cuda) . A najlepiej jakbyś go podpiął pod VAGa...
czujnik temp cieczy wymieniłem i nic sie nie zmieniło, znajomy mechanik podłączał vaga i nie mógł połączyć się z silnikiem (mechaniczny wtrysk) z abs z poduszka itp sie łączył ale z silnikiem nie, a słyszałem że niektórym się udało

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja